Vodoprivreda - radovi i objekti

Predstavljena je knjiga „Vodoprivredni radovi i objekti na teritoriji VP Zapadna Bačka Sombor”, autora Nikite Andrejeva.

Foto 26452 Promocija je upriličena u svečanoj sali Gradske kuće. U knjizi „Vodoprivredni radovi i objekti na teritoriji VP Zapadna Bačka Sombor”, akcenat je stavljen na argumentovano istraživanje zone Gornje Podunavlje. – Uz mnogo truda prikupljan je materijal. Dosta toga ostalo je i neobjavljeno tako da postoji mogućnost za jos jedno izdanje. U knjizi se posebno naglašava kako je došlo do zaliva uz karte priobalne zone Gornjeg Podunavlja, koje su kompetentne za sistematsko istraživanje - naveo je Nikita Andrejev na promociji, napominjujući da su u knjizi predstavljene i edukativne stranice sa poznatim ličnostima iz oblasti vodoprivrede. Po rečima autora namera je bila da oslika vodne probleme ravnice. 
Autor je rođen 1927. godine, a od 1929. godine živi u Somboru, kada se njegov otac Nikolaj zaposlio u Upravi kanala. Otac kao i deda i pradeda bili su vojni inžinjeri, a Nikita Adrejev kao i njegova deca (Lidija i Igor) nastavili su inžinjersku tradiciju. Za trideset godina rada u vodoprivredi, istakao se uspešnim odbranama od poplava na Dunavu u Apatinu 1965. i na Tisi 1970. godine. Do sada je objavio četiri knjige, „Izgradnja i eksloatacija starih plovnih kanala u Bačkoj” (2002. godina), „Vode Dunava i razvoj vodoprivrede u apatinskom i somborskom podunavlju” (2004.), „Pedeset godina nakon ledene poplave severozapadnog podunavskog dela Bačke” (2006.) i „Vodoprivredni radovi i objekti na teritoriji VP Zapadna Bačka Sombor”.
Izvor: Maja Radu | @ Ned, 15.11.2015. 22:56
gornje podunavlje izgradnja i eksloatacija starih plovnih kanala u bačkoj kultura nikita andrejev pedeset godina nakon ledene poplave severozapadnog podunavskog dela bačke sombor vode dunava i razvoj vodoprivrede u apatinskom i somborskom podunavlju vodoprivredni radovi i objekti na teritoriji vp zapadna bačka sombor vp zapadna bačka
Prethodna vest Sledeća vest