Senat prvi put van Novog Sada

U zdanju somborske Preparandije, u četvrtak, 22. oktobra, održana je prva sednica novog Senata Univerziteta u Novom Sadu.

Foto 26253Foto 26256Pre početka sednice Senata, koja je prvi put održana na Pedagoškom fakultetu u Somboru, hor i orkestar somborskog fakulteta izveli su „Himnu učitelju”, odnosno svečanu pesmu Pedagoškog fakulteta, posle čega je gostima, kao domaćin, dobrodošlicu poželeo novi dekan somborskog fakulteta prof. dr Željko Vučković. On je naglasio da ova sednica čini čast i Pedagoškom fakultetu i istorijskom zdanju Preparandije, čija dvovekovna prosvetna tradicija predstavlja temelj Univerziteta u Novom Sadu. Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić, zahvalio se na dobrodošlici i naglasio da će Univerzitet ubuduće svojim stručnim i javnim delovanjem mnogo češće biti prisutan u Somboru, gradu izuzetnog prosvetnog i kulturnog nasleđa. Sednici Senata prisustvovala je i prof. dr Zorana Lužanin, državni sekretar u Ministarstvu prosvete Republike Srbije. Nakon sednice članovi Senata su pogledali istorijske i umetničke zbirke koje su smeštene u Preparandiji.
Senat predstavlja najviše stručno telo novosadskog Univerziteta, čiji su članovi rukovodioci svih fakulteta i instituta u okviru Univerziteta u Novom Sadu, kao i predstavnici stručnih veća i studenata. Senatom predsedava rektor Univerziteta.
@ Pet, 23.10.2015. 02:44
dekan društvo državni sekretar obrazovanje pedagoški fakultet preparandija prof. dr dušan nikolić prof. dr željko vučković prof. dr zorana lužanin rektor senat sombor univerzitet u novom sadu
Prethodna vest Sledeća vest