Akcenat energetske efikasnosti na javnoj rasveti

Gradski većnik Miroslav Kovačić bio je domaćin skupa na kojem su predstavljeni regionalni programi energetske efikasnosti koje sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Foto 25819 Okupljenima se, ispred EBRD-a obratio Zoran Kapor, zamenik koordinatora projekta, koji je predstavio osnovne karakteristike regionalnih programa energetske efikasnosti. Kapor je naveo da je grad Sombor u prethodnom periodu učestvovao u popunjavanju upitnika o identifikaciji projekata energetske efikasnosti, nakon čega je utvrđeno da u Somboru postoji značajan potencijal za uštedu energije i finansijskih sredstava. Po procenama stručnih timova u domenu javne rasvete moguće je ostvariti najveće uštede električne energije, pa će to pitanje biti u fokusu saradnje grada Sombora i EBRD-a. Tome doprinosi činjenica pravilnik o javno-privatnom partnerstvu koji je nedavno usvojilo Ministarstvo rudarstva i energetike, a koji omogućava efikasnije poslovanje, kao i tehničku saradnju između lokalne samouprave i drugih institucija – kazao je Kapor.
Osim načelnika i zamenika načelnika Odeljenja za komunalne poslove, finansija i obrazovanja Gradske uprave grada Sombora, sastanku su prisustvovali članovi Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, direktori i predstavnici javnih komunalnih preduzeća Vodokanal, Zelenilo, Čistoća, te JP Direkcija za izgradnju grada.
@ Ned, 06.09.2015. 23:30
energetska efikasnost evropska banka za obnovu i razvoj - ebrd jkp čistoća jkp vodokanal jkp zelenilo jp direkcija za izgradnju grada kancelarija za lokalni ekonomski razvoj miroslav kovačić odeljenje za komunalne poslove privreda sombor
Prethodna vest Sledeća vest