Grad obećao pomoć za Izmir

Zamenik gradonačelnika Vladislav Živanović, razgovarao je sa Veljkom Stojnićem, prvakom Balkana u biciklizmu na hronometar i selektorom mlađih kategorija Markom Sudarićem, koji se pripremaju za takmičenje u Izmiru u Turskoj - navodi se u saopštenju Odseka za poslove sa javnošću.

Foto 25797 Prema rečima zamenika gradonačelnika Živanovića, grad Sombor nema dovoljno sredstava da pomaže šampione, ali će se naći rešenje kako bi se Stojniću pomoglo da otputuje na takmičenje u Izmir u Turskoj. Živanović je podsetio da je grad Sombor unapredio kriterijume za raspodelu sredstava opredeljenih za sufinansiranje potreba u oblasti sporta za 2015. godinu. Prijemu su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Žika Gojković i Dušan Sekulić, direktor Sportskog centra Soko koji su nagovestili da postoji način da se pomogne Veljku da otputuje u Izmir. Marko Sudarić, selektor mlađih kategorija imao je samo reči pohvale za mladog biciklistu i S tim, čiji je Veljko član. Mladi Somborac se takmiči u kadetskoj konkurenciji i na Olimpijskim igrama mladih, osvajanjem četvrtog mesta, ostvario je najbolji rezultat u istoriji biciklizma u Srbiji. Uspehu je doprineo i trener Srđan Omaković. Na Olimpijskim igrama učestvovala je i Ivana Vilim, takođe članica S tim-a koji postoji pet godina i u proteklih godinu dana je osvojio 34 medalje. Sudarić je istakao podršku vernog navijača i sponzora preduzeća Somborelektro i ponovio da, osim od talenta, treninga i predanosti biciklizmu, uspesi zavise od kvaliteta bicikla. Kao primer naveo je upravo Veljka, koji je zahvaljujući novom biciklu, na Olimpijadi mladih uspeo da popravi svoj rekord za 35 sekundi.
@ Sre, 02.09.2015. 01:48
balkanijada biciklizam dušan sekulić marko sudarić olimpijada mladih sc soko sombor sport veljko stojnić vladislav živanović žika gojković
Prethodna vest Sledeća vest