Štrangar iznenadio na cugeru

Odigran je julski kvalifikacioni turnir u ubrzanom šahu.

Foto 10727U izuzetno jakoj konkurenciji, slavio je drugorangirani igrač, Zlatko Štrangar (2.246). U devet odigranih partija ostvario je izuzetan skor, osam pobeda i jedan remi. Iza pobednika, sa bodom zaostatka, turnir je završio najveći favorit, internacionalni majstor Novak Pezelj (2.433). Očekivano, mesto u vrhu zauzela su i preostala dvojica šahista sa više od dve hiljade bodova. Miroslav Sumper (2.130 bodova) je bio treći, dok je Damir Babić (2.026) zauzeo četvrto mesto. Zanimljivo je da među 14 učesnika nije bilo igrača bez rankinga. 
Bez obzira na ishod poslednjeg kvalifikacionog turnira neće biti značajnijih promena u vrhu generalnog plasmana. Na čelu ostaje Sadovski, ispred Travice i Marine Gajčin. Po svemu sudeći, Novak Pezelj će zauzeti poziciju četiri. Na cuger masters, koji se održava u decembru, plasiraće se četrnaest najbolje plasiranih iz kvalifikacija.
@ Pon, 03.08.2015. 02:25
cuger damir babić kvalifikacije marina gajčin masters miroslav sumper nemanja sadovski novak pezelj robert travica šah sombor sport zlatko štrangar
Prethodna vest Sledeća vest