Podrška zanatlijama

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za dodelu subvencija za razvoj tradicionalnih zanata u 2015. godini.

Foto 16068Konkurs će biti otvoren do 3. avgusta, a pravo učešća imaju isključivo privredni subjekti, ne i udruženja. - Subvencije su namenjene za unapređenje procesa proizvodnje na način koji ne urgrožava tradicionalnu tehnologiju karakteristinu za stari zanat (nabavka opreme i adaptacija i uređenje radnih prostorija, potom unapređenje proizvoda i/ili ambalaže proizvoda starog zanata, kao i promovisanje tradicionalnih zanata u svetu kroz učešće na Svetskoj izložbi EXPO Milano 2015 u okviru Srpskog paviljona. Predstavljanje će biti organizovano u septembru 2015. godine - naveli su iz Ministarstva. 
Ukupan iznos subvencija namenjen starim zanatlijama iznosi dva miliona dinara. U okviru ove sume dodeljuje se 21 subvencija, i to deset subvencija u visini od 50 hiljada dinara, sedam od sto hiljada dinara i četiri subvencije od 200 hiljada dinara. U prilogu vesti preuzmite zvaničan poziv za subvencionisanje tradicionalnih zanata.
@ Sre, 22.07.2015. 04:30
expo milano 2015 ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija privreda sombor srpski paviljon stari zanati tradicionalni zanati
Prethodna vest Sledeća vest