Smrad zelenog grada!

Neverovatno je da pri temperaturama koje se bliže četvrdesetom podeoku kafilerija neumorno „loži”.

Foto 25163Foto 24743Da li je moguće da o tome zaista niko ne želi da povede računa i da građanima Sombora makar u ovim tropskim uslovima omogući udisanje vazduha pristojnog kvaliteta. Stvarno je neshvatljivo da niko od nadležnih iz Proteinke, ne pomisli na onih petnaestak hiljada ugroženih stanovnika prvog fronta, koji se dave u miomirisima pogona iz bliskog susedstva. A to više nije samo udisanje. Na vrelini smrad je počeo da se „lepi” po prozorima, automobilima, da uvlači se u nameštaj... Ne pomaže više ni potpuno zatvaranje, klimatizovanje, pa čak ni vakumiranje... Smrad i prljavšina iz Proteinke su se ljudima uvukli pod kožu, postali su sastavni deo većine obroka i sustanari svakog stambenog prostora u „najurbanijem” kraju Sombora.
Organizovani su protesti, upućivane peticije i po ko zna koji put je potvrđena slabost javnosti da istraje u svojim zahtevima. S druge strane, iznova je pokazana sva „moć” političkog imenovanja, u kome se ogleda nezainteresovanost, nebriga i nepoštovanje, čak i osnovnih ljudskih prava, što sigurno jeste vazduh za svakog, običnog građanina. 
@ Sre, 08.07.2015. 05:23
društvo kafilerija peticija proteinka protest smrad sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

svakom iole pismenom čoveku jasno koliki značaj ima kafilerija za zdravlje ljudi i očuvanje zdrave životne okoline.Neko je već ranije pišući na ovu temu napisao kako u Beču u centru grada postoji i radi kafilerija. Mnogi koji u njenoj blizini žive možda i ne znaju kakva tu fabrika postoji i radi. Rečju, filterima se postiže potpuna zaštita. Jedan moj prijatelj, Nemac skoro ceo radni vek proveo je prodajući upravo filtere za kafilerije i slične firme koje mogu da stvore neprijatne mirise. Da li je to skupo, verovatno jeste. Ali, ako u Vojvodini radi osim somborske valjda još kafilerija u Bačkoj Topoli, onda svi koji ovde donose konfiskate iz svojih opština neka solidarno pomognu da somborska kafilerija dobije adekvatnu zaštitu kako bi građani mogli normalno da žive. Jedan sam od onih koji žive u blizini kafilerije i koji godinama sluša istu priču: postaviće se filteri, a vidimo da od toga nema ništa. Pridružio sdam se protestantima proletos, ali malo nas je i nismo postigli ono što želimo.
aramis
@ Sre, 08.07.2015. 07:21
aramis
Peticija protiv širenja nesnosnog smrada u Somboru.

Ovim putem zahtevamo hitno izmestanje kancelarije gradonačelnika i članova gradskog veća u zgrade Proteinke ,istodobno zahtevamo da se radno vreme istih izmeni to jest da im radno vreme traje od 20-02  (pošto su poznati po tome da vole noćni život)  Na ovaj način cemo doprineti da gradski čelnici   budu dodatno motivisini u rešavanju dugogodišnjeg  problema koji muči stanovnike Sombora.

"Svi za Sombor - Sombor za sve"

SviZaSomborZaSve
@ Sre, 08.07.2015. 09:14
nedavno okopljanje na istu temu, za neke ovde je bilo politički motivisano pa je to bio razlog njihovog neučestvovanja... a šta je sada razlog ?   zar ni deca nisu dovoljan motiv (ako smrad već nije ) bar delu tih 15000 Somboraca " s pve linije smrada da konačno iskažu i pokažu ono što samo slušamo kad ih neko priupita...
Dal stvarno smrdi ili pak smrducka pa se još dade izdržati... 
nago, dragi moji Somborci, izgleda da svi vi pomalo "smrduckate" kad tako mirno čekate da vam deca rešavaju probleme... 
Kobra
@ Sre, 08.07.2015. 09:19
Циљеви петиције су бесмислени јер:акомулирањем смрада и смрадова на једно место постиже се једино да концентрација смрада буде још већа.
lasica
@ Sre, 08.07.2015. 09:48
lasica
Izgleda da tu nesto vise smrdi,to mi kao obicni gradjani nemozemo saznati.
ebola
@ Sre, 08.07.2015. 23:13
ebola