Veliki skok za evropski Amazon

Manifestacija posvećena očuvanju rezervata Mura-Drava-Dunav u Srbiji će biti organizovana u Somboru i Bačkom Monoštoru.

Foto 25356 - Srbija će Dan evropskog Amazona obeležiti u nedelju, 12. jula na obali Velikog Bačkog kanala - saopštili su na zvaničnoj stranici organizacije koja rukovodi ovom priredbom. Kako je saopšteno početak programa zakazan je za 10 časova u Kafeu De Sol. - Biće organizovano kanu putovanje po kanalu iz Kafea De Sol u Somboru pa sve do Bačkog Monoštora i češkog mosta. Tamo će u 11 sati biti upriličen Veliki skok za evropski Amazon - najavili su domaćini, dodajući da će na plaži u Somboru biti postavljen WWF - informativni štand, dok će u Bačkom Monoštoru biti poslužena lokalna hrana i osveženje za sve učesnike i goste. 
Manifestacija će istovremeno biti upriličena i u susednim državama, koje pripadaju Prekograničnom rezervatu biosfere „Mura-Drava-Dunav”. Tako će u Mađarskoj Dan evropskog Amazona biti obeležen u naselju Dunabogdanj, u Hrvatskoj na šest dravskih lokacija u opštini Osijek, dok će zajednički skok biti upriličen kod biciklističkog mosta na Muri koji spaja Austriju i Sloveniju.
@ Sre, 08.07.2015. 03:21
bački monoštor drava društvo dunabogdanj dunav kafe de sol mura osijek prekogranični rezervat biosfere sela sombor veliki skok za evropski amazon
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

- Svetski fond za prirodu (WWF) i ove godine organizuje niz akcija povodom 12. jula, Dana evropskog Amazona. Dan posvećen prirodi i ljudima budućeg UNESCO prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav biće obeležen nizom edukativnih i sportskih aktivnosti i u Somboru, u Café de Sol-u, kao i u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji. Okupljanje učesnika predviđeno je za 10 časova, dok je Veliki skok koji je deo evropske inicijative za čiste reke koja se istog dana održava u celoj Evropi planiran za 11 časova, nakon čega sledi i zajednički ručak, tradicionalni riblji paprikaš. Svi posetioci će nakon ručka, imati priliku da se voze kanuima. Оbeležavanje Dana evropskog Amazona biće celodnevni događaj za ljubitelje prirode i reka, a najmlađi posetioci imaće priliku da učestvuju u edukativnim i zabavnim aktivnostima koje WWF priprema u okviru kutka za decu - piše u saopštenju Turističke organizacije grada Sombora. 
savamajstor
@ Pet, 10.07.2015. 00:29
savamajstor