Futsal kup - projekat za mir

Sinoć je u Somboru otvoren regionalni turnir vojnih reprezentacija u malom fudbalu. Učestvuju selekcije BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Foto 24868Foto 24861Foto 24860Futsal kup za mir je jedan od programa Međunarodnog saveta za vojne sportove, koji je posvećen „zbližavanju” oružanih snaga zemalja bivše Jugoslavije. Kako je rečeno na sinoćnjem otvaranju organizacija futsal takmičenja je bitan segment projekta za mir, koji promoviše međunarodni savet. U svom obraćanju, generalni sekretar CISM-a, pukovnik Dori Mambi Koitu, je rekao da drugi ciklus futsal turnira odlično pokazuje uspešnu saradnju i da će kao takav biti u žiži Međunarodnog saveta za vojne sportove. On je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i poželeo uspešno takmičenje. Šef delegacije Republike Srbije pri CISM, brigadni general Siniša Radović, je na otvaranju rekao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učiniti sve da događaj bude organizovan na pravi način. - Koristim ovu priliku da naglasim izuzetan doprinos Međunarodnog saveta za vojne sportove razvoju međuarmijske saradnja u našem regionu, naročito kroz Prijateljstvo kroz sport. CISN je doprineo da sport postane savrameno sredstvo za stvaranje kontakata i prijateljstva svih oružanih snaga - istakao je Radović, napominjući da je Srbija je za 12 godina učestvovalo u 170 različitih sportskih vojnih manifestacija. General Radović je izrazio žaljenje što na manifestaciji u Apatinu i Somboru ne učestvuju vojni futsal timovi Makedonije i Crne Gore.
Prvo kolo 7. CIMS futsal kupa završeno je bez iznenađenja. Očekivane pobede zabeležili su timovi Bosne i Hergovine te domaćina Srbije. Naš tim je slavio 4:1 (0:0) u duelu sa Hrvatskom. Meč je obeležio trostruki strelac Trojanović. Branilac titule BiH je rezultatom 5:1 slavila protiv Slovenije. Het trik za Bosnu i Hercegovinu postigao je Varešković. Turnir se nastavlja sutra u sali apatinske osnovne škole Žarko Zrenjanin. Bosna i Srbije igraju od 18 sati, a Hrvatska i Slovenija od 19:45. Futsal kup se u sredu (18 sati) vraća u Somboru, da bi u četvrtak, finalnim mečevima (od 16:10), bio zaključen u Apatinu. U prilogu vesti preuzmite kompletan raspored takmičenja. 
@ Uto, 26.05.2015. 04:26
7. cism futsal kup apatin bosna i hercegovina brigadni general dori mambz coitue futsal gh mostonga hrvatska međunarodni savet za vojne sportove ministarstvo odbrane oš žarko zrenjanin reprezentacija siniša radović slovenija sombor sport vojska srbije
Prethodna vest Sledeća vest