Titula za Igora Tomića

Dizači tegova somborskog Radničkog osvojili su dva odličja na Prvenstvu Srbije u Subotici.

Foto 12138Novi stari šampion Srbije postao je Igor Tomić u konkurenciji do 94 kilograma. On je sa 320 kilograma u obe discipline bio daleko ispred rivala iz inđijskog Kamena, odnosno beogradske Banjice. Igor je na državnom prvenstvu podigao 145 kilograma u trzaju, a zatim 175 kg u izbačaju. Poslednji Tomićev rezultat je za pet kilograma bolji od učinka na nedavno završenom Prvenstvu Evrope. Drugi somborski predstavnik u kategoriji do 94 kg, Dragan Kostić, ostao je bez plasmana. 
Izvanredan nastup na Prvenstvu Srbije u dizanju tegova ostvario je Antun Firanj. On je u konkurenciji dizača do 69 kg bio drugi. Vicešampion države je na takmičenju podigao 214 kilograma, 93 u trzaju, odnosno 121 kg u izbačaju. Titulu prvaka Srbije zaslužio je Dejan Pejić Tukuljac, koji je nastup zaključio rezultatom od 246 kilograma (110+136). Inače, Firanj je u ovoj kategoriji bio jedan od najmlađih takmičara. Treba pomenuti da su boje KDT Radnički branili još David Patarić, petoplasirani u kategoriji do 85 kg, kao i Mladen Canjev, četvrti u konkurenciji dizača preko 105 kg.
@ Sre, 20.05.2015. 03:11
antun firanj david patarić dizanje tegova dragan kostić igor tomić kdt radnički prvenstvo evrope prvenstvo srbije sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest