Majska nagrada gradskom Sportskom savezu

Sportski savez Grada Sombora dobitnik je Majske nagrade Sportskog saveza Srbije.

Foto 24822 Predsednik sportskog saveza Žika Gojković je na konferenciji za medije održanoj u utorak kazao da je „Majska nagrada” zasluga i onih koji su ranije vodili tu instituciju, te da je za zadnjih šest meseci dosta toga urađeno.
- Trudili smo se da sport u gradu podignemo na viši nivo. Majska nagrada dodeljuje se za rezultate postignute u zadnjih pet godina, a Sportski savez Grada Sombora može ponovo da je dobije za 15 godina, po pravilniku za dodelu tog priznanja, što dovoljno govori o njenom značaju - rekao je predsednik Sportskog saveza Grada Sombora Žika Gojković. On je sumirajući ovogodišnji rad Sportskog saveza kazao da su za sport izdvojena do sada najveća sredstva, više od 40 miliona dinara.
- Povećane su i trenerske plate, koje sada iznose 30 i 15 hiljada dinara, podeljene su sportske stipendije, na našu inicijativu je asflatiran teren u Gakovu, putem donaciju su prikupljena sredstva za izgradnju igrališta za decu u vikend-naselju Adice, jer tamo ima više od hiljadu vikendica - rekao je Žika Gojković. On je dodao da je donacijama kupljen kajak za Zoltana Hama iz Bezdana, koji ostvaruje odlične rezultate na najvećim takmičenjima, a aktivirana je i izgradnja sportske sale u Kljajićevu, naveo je Gojković.
Direktor Sportskog centra Soko najavio je da će uskoro početi radovi na zameni poda u sali „Sokolskog doma”, uređuje se hol, menja se veštačka trava. Sekulić je kazao da se na otvorenom bazenu postavljaju reflektori, a vrše se i drugi radovi u sklopu priprema za novu kupališnu sezonu. Direktor Sportskog centra „Soko” Dušan Sekulić je kazao da će na Gradskom stadionu biti obnovljene svlačionice i kupatila za sudije, planira se zamena krova nad svlačionicama, a trebalo bi da bude osposobljen i još jedan bunar kako bi se zalivala sva tri terena. On je kazao da se ove godine ne očekuju dalji radovi na novoj, istočnoj tribini, koju treba priključiti na vodove za električnu energiju, grejanje, vodu i kanalizaciju. Sekulić je najavio i novine i doterivanje sadržaja i na Štrandu, koji će biti otvoren posle moto-susreta, koji se održava od 5. do 7. juna.
@ Sre, 20.05.2015. 01:36
društvo dušan sekulić sombor sport sportski centar soko sportski savez grada sombora sportski savez srbije žika gojković
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

- U Narodnoj skupštini Republike Srbije, u subotu, 23. maja, održana je svečana dodela Majske nagrade – najvećeg priznanja Sportskog saveza Srbije, koja se dodeljuje sportistima, trenerima, sportskim radnicima, funkcionerima, sportskim novinarima i teritorijalnim sportskim savezima za rad i ostvarene rezultate u prethodnoj godini. U kategoriji teritorijalnih sportskih saveza nagrada je dodeljena Sportskom savezu grada Sombora. Nagradu je primio Žika Gojković, predsednik Sportskog saveza grada Sombora. Svečanom prijemu i uručenju prisustvovali su Vladislav Živanović, zamenik gradonačelnika Sombora i Dušan Sekulić, direktor Sportskog centra Soko Sombor. Kako se navodi u saopštenju sportistima je nagrade uručio Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, koji se tom prilikom zahvalio našim sportistima na ostvarenim rezultatima prethodne godine - piše u saopštenju Odseka za odnose s javnošću.
savamajstor
@ Uto, 26.05.2015. 04:30
savamajstor