Akcija Društva na glavnoj ulici

U subotu, 23. maja, Društvo za borbu protiv raka će u saradnji sa Preventivnim centrom Doma zdravlja Dr Đordje Lazić i Opštom bolnicom Dr Radivoj Simonović održati javnu edukativnu akciju samopregleda dojke na modelu ženkog torza na glavnoj ulici u Somboru.

Foto 24025- Tom prilikom će prolaznici moći da dobiju važne informacije vezane za faktore rizika, veštinu samopregleda, lečenju kao i važnosti redovnih kontrola lekara. U direktnom razgovoru sa lečenim ženama upoznaćete se sa ličnim iskustvima tokom i posle lečenja, o važnosti podrške porodice i prijatelja. Cilj ove akcije je da naše sugrađane obučemo u ružičaste majice, podstaknemo ih da misle na svoje zdravlje i osvrnu se na one kojima je njihova pomoć potrebna - piše u saopštenju Društva za borbu protiv raka.  
Subotnju akciju, koja će trajati od 10 - 13 sati, finansijski je podržao i grad Sombor. Kako su najavili domaćini, promociji zdravlja pridružiće se i volonteri - učenici gimnazije Veljko Petrović.
@ Sre, 20.05.2015. 01:12
akcija dom zdravlja dr đorđe lazić društvo društvo za borbu protiv raka glavna ulica grad sombor opšta bolnica dr radivoj simonović preventivni centar sombor
Prethodna vest Sledeća vest