Saobraćajni javašluk

Parkiranje u Somboru je gotovo svakodnevno tema ponekog oštrog komentara ili samo negodovanja. Međutim, to kao da se nikoga ne tiče.

Foto 24606Foto 24605Foto 24604 Mala grupa bahatih vozača i suviše često sebi dozvoljava da bude iznad svih ostalih građana. Za njih nema pravila i za njih ne važe standardi. Neki su „po profesiji” iznad običnih, dok se oni „posebno ravnopravni” vode devizom „ma šta meni ko može”. Otud i ove naše foto zabeleške iz prethodnog perioda. Policijsko vozilo zaustavljeno ispred burekdžinice, baš na pešačkom prelazu, a pored njega, začudo opet na zebri i dobrim delom na trotoaru „luksuzna bembara”, koja je samo pet metra ranije mogla zauzeti mesto na potpuno praznom parkingu. Naravno, prekršaji su prošli nekažnjeno, a pešaci, su imali priliku da pokažu veštinu u „uličnom slalomu” i najzad shvate kako je „glad iznad svega”... A onda se na gladne nadovezao „junak nedelje”, koji po danu, bez imalo griže savesti zauzima svoje mesto na najnovijoj biciklističkoj stazi u gradu. Baš je bilo zgodno da istrči do bankomata, a zatim i da „espreso” obeleži uspešno parkiranje u susednom ugostiteljskom objektu. Uglavnom, uspeo je sve „da reši”, pre nego što je naišla nadležna inspekcija ili parking kontrola. 
Iako možda nema direktne veze sa saobraćajnim zbivanjima u gradu, sliku opšteg stanja uobličava i srušena ograda u zaštićenom delu grada. Škola 21. oktobar više ne postoji, pa verovatno zato, najmanje mesec dana, nema ko da se pozabavi gvožđurijom koja polako klizi ka putu. Ne tako davno za projekte podizanja zaštitnih ograda u blizini škola izdvajali smo milionske iznose. Biće da ova ne zadovoljava tražene standarde i ne omogućava kvalitetnu zaštitu đaka i kao takva nije vredna ni najmanjeg truda?!
@ Pet, 24.04.2015. 04:14
društvo oš 21. oktobar parkiranje policija sombor vozači
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Šerif iz KaravukovaSmiley
Istaknuto žut
@ Pet, 24.04.2015. 05:31
Istaknuto žut