Administrativna ušteda za privrednike

U ponedeljak je u velikoj sali Županije svečano pušten u rad elektronski registar administrativnih postupaka grada Sombora.

Foto 24219Foto 24220 Grad Sombor je kroz Optimus projekat pojednostavio određene birokratske procedure, a u tu svrhu ranije su usvojene nove i izmenjene stare gradske odluke. Predviđanja su da će ova reforma propisa privrednicima doneti uštede u administrativnim troškovima. Registar administrativnih postupaka je u rad pustila direktorka programa Optimus, Slađana Karavdić-Kočević.
- Popisali smo sve postupke, zatim ih reformisali u smislu smanjenja broja dokumenata i smanjenja rokova, na šta nam je, posebno, ukazala privreda, sa kojom smo imali stalne konsultacije. Krajnji rezultat je veća konkurentnost rada Gradske uprave grada Sombora i otvranje novih radnih mesta. Sa druge strane govorimo o uštedama koje privrednici ostvaruju na godišnjem nivou, a koje iznose, po nekin našim računicmama oko 3,5 miliona evra što u direktnim što u indirektnim troškovima - kazala je Slađana Karavdić-Kočević, direktorka Optimusa. Načelnica Gradske uprave Grada Sombora Irina Burka-Parčetić je izjavila da je u proces reforme propisa bio uključen veliki broj zaposlenih u gradskoj administraciji. Burka-Parčetić je kazala da se potpuno menja rad Gradske uprave i da se ide ka primeni evropskih standarda u pružanju usluga građanima i privrednicima.
Projekat „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu” sprovode grad Sombor i Optimus - Centar za dobro upravljanje, uz finansijsku podršku Švajcarskog državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO), od aprila 2013. godine.
@ Uto, 24.02.2015. 02:23
društvo ekonomija grad sombor gradska uprava konkurentnost lokalna samouprava optimus privreda registar administrativnih postupaka sombor švajcarska
Prethodna vest Sledeća vest