Somborska delegacija na Svetosavskoj akademiji u Puli

Predstavnici grada Sombora i ustanova kulture sa teritorije grada, boravili su tokom prethodne nedelje u Puli, gde su razgovarali sa domaćinima o saradnji između dva grada, stavljajući poseban akcenat na oblast kulture, pre svega na razmenu iskustava i podršku u budućim projektima

Foto 24023 Neposredan povod za posetu gradu Puli bio je održavanje kulturne manifestacije „Svetosavska akademija”, koja je obnovljena nakon deset godina neodržavanja. Manifestaciju, koja je održana u Istarskom narodnom kazalištu, organizovali su grad Pula, Vijeće srpske nacionalne manjine Istarske županije, Koordinacija Srba u Istri, Pulska parohija Srpske pravoslavne crkve i grad Sombor. Publici su se predstavili horovi „Muzika viva” i „Kvinta divina”, GKUD „Ravangrad” iz Sombora, kao i ženska pevačka grupa „Jenđe” iz Beograda. Poetske trenutke publici su priredili David Kecman i Borislav Kosanović, književnici iz Sombora. Kulturno umetnički program je vodio Miodrag Jakšić. Grad Sombor je dobio Svetosavsku povelju za pomoć i podršku organizaciji festivala, koju je u ime grada primio gradonačelnik Saša Todorović.
Gradonačlenik Pule Boris Miletić gostima je poželeo dobrodošlicu u grad koji, prema njegovim rečima, već vekovima neguje vrednosti multikulturalnosti i multietičnosti. Saša Todorović, gradonačelnik grada Sombora se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, kao i Milanu Rašuli, predsedniku Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije, na trudu koji je uložio kako bi se susreli. Sastanku u Svečanoj sali gradske kuće u Puli prisustvovali su Elena Puh Belci, zamenica gradonačelnika Pule, Jasmina Kamber, načelnika za kulturu, kao i direktori Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula, Gradske knjižnice i čitaonice, „Pula film” festivala i Arheološkog muzeja Istre. Grad Sombor su predstavljali Vladislav Živanović, zamenik gradonačelnika Sombora, Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu, kao i predstavnici Gradskog muzeja, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” i Galerije „Milan Konjović”
@ Sre, 28.01.2015. 01:02
boris miletić borislav kosanović david kecman društvo gkud ravangrad gradonačelnik hor kvinta divina hrvatska istra kultura milan rašulo miodrag jakšić musica viva nemanja sarač politika pula saradnja saša todorović sombor sveti sava svetosavska akademija vijeće srpske nacionalne manjine istarske županije vladislav živanović
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

"selo gori, a baba se češlja"... dok u gradu i gradskoj upravi, bremenitoj od problema i neefikasnosti u gotovo svim segmentima, oba čelna čoveka grada nađoše za potrebno da istovremeno i na nekoliko dana budu van zemlje...!!??
Zašto gradonačelnik ima zamenika, nego da ga u slučaju odsutnosti ili sprečenosti zamenjuje a grad da ni jednog trenutka ne ostane bez odgovornog lica koje zastupa gradsku upravu... 

Grad Sombor su predstavljali Vladislav Živanović, zamenik gradonačelnika Sombora, Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu, kao i predstavnici Gradskog muzeja, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” i Galerije „Milan Konjović”
A koga je predstavljao gradonačelnik, ako je već grad Sombor predstavljao njegov zamenik !!... 
Kobra
@ Sre, 28.01.2015. 20:00
KOBRA Potpisujem!

Baš selo gori a baba se češlja.

Nego da vi mene kažete, koliko ste vi radnih mesta pomogli da se otvori, koje ste investitore doveli u grad? čvarci i kavurma mene interesuje...
E gospodo "svenačelnici" Todoroviću i Živanoviću, nema nama koristi od vas. za ta manje bitna kulturna pitanja ste trebali Sarača samog da pošaljete, a vi bi trebalo da imate pametnija posla. ako ne znate, nemojte biti to što jeste. 

pulsar
@ Sre, 28.01.2015. 20:11

Smiley +Градоначелник је упознао домаћине о историјату града,али на жалост није могао о кулинарству па је морао повести и заменика.Ипак пула је туристички град,њих занимају специјалитети.Ко им то може боље објаснити од заменика,тако да критика не соји.Сарач је млад и он још није ушао у форму представљања града.

SmileySmiley

DJSO56
@ Sre, 28.01.2015. 21:05
DJSO56