Konferencija o Dunavskoj strategiji

Danas popodne u Somboru počinje dvodnevna konferencija o realizaciji Dunavske strategije u regionu.

Foto 21710Domaćin konferencije je somborska lokalna samouprava, a u radu će učestvovati predstavnici lokalnih samouprava Apatin, Osijek, Beli Manastir, Baja i Mohač, te predstavnici Bač-Kiškun županije. Održavanje ovog skupa dogovoreno je na sastanku održanom u Somboru 27. decembra 2014. godine, kada su određene i tematske oblasti o kojima će se razgovarati, a to su infrastruktura, ruralni razvoj i oblast kulture.
Konferenciju će u petak u 15 sati u Regionalnom edukativnom centru na Staparskom putu (pored Agroinstituta) otvoriti gradonačelnik Saša Todorović, nakon čega će lokalne samouprave predstaviti svoje projekte od uticaja na mikroregiju. Konferencija o realizaciji Dunavske strategije se nastavlja i u subotu od 9 sati, kada će biti određeni prioritetni projekti, a nakon toga rad se nastavlja po grupama. Potpisivanje sporazuma o okviru mikroregije predviđeno je za pola dva popodne u velikoj sali Županije.
@ Pet, 16.01.2015. 02:22
apatin baja beli manastir društvo dunav dunavska strategija ekonomija gradonačelnik konferencija mikroregija mohač osijek regionalni edukativni centar saša todorović sombor
Prethodna vest Sledeća vest