In memoriam: Stevan Pišta Gromilović

U Somboru je danas u 73. godini umro Stevan Pišta Gromilović, jedan od retkih somborskih sportista koji je bio državni prvak i reprezentativac u dva sporta: atletici i dizanju tegova.

Foto 23875Tri puta zaredom bio je omladinski prvak Jugoslavije u bacanju kladiva i prvak Balkana. Kao član beogradske Crvene zvezde učestvovao je u osvajanju 20 titula ekipnog prvaka države. Uz takve Zvezdine legende, dobitnike Zlatne značke Sportskog društva kao što Rajko Mitić, Vladimir Cvetković, Nenad Stekić i Vera Jeftimijades našao se i Stevan Gromilović. Za atletsku reprezentaciju nastupao je tridesetak puta. Seniorski prvak Jugoslavije u dizanju tegova bio je dva puta i imao oko 15 nastupa za reprezentaciju. Njegov pedagoški rad je možda još značajniji. Kao viši sportski trener za 40 godina u Klubu dizača tegova „Radnički” u Somboru stvorio je više desetina državnih prvaka, rekordera i reprezentativaca. Od brojnih priznanja koje je dobio posebno se izdvaja Nagrada „Jovan Mikić Spartak“ koju je dobio 1982. godine. 
Komemoracija će biti priređena u utorak, 11 sati u Plavoj sali Sokolskog doma. Sahrana je u 14 sati na Velikom pravoslavnom groblju.
Izvor: Dušan Kolundžija | @ Ned, 11.01.2015. 21:02
atletika bacanje kladiva dizanje tegova društvo in memoriam jovan mikić spartak jugoslavija kdt radnički sombor stevan pišta gromilović
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Nikad zbogom, uvek u srcu i s poštovanjem ostaješ veliki prijatelju, veliki sportisto i treneru, velika moja podrško, u šoku sam, među najsjajnije zvezde odlaziš, u večnosti ćeš sjati, dragi naš Pišta... :-((((
SinisaS
@ Ned, 11.01.2015. 21:29
SinisaS
Večna mu Slava!
Istaknuto žut
@ Pon, 12.01.2015. 06:21
Istaknuto žut