ŠOSO: Obeležena nedelja smanjenja otpada

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje Vuk Karadžić realizovane su aktivnosti povodom obeležavanja Evropske nedelje smanjenja otpada - piše u saopštenju.

Foto 23453Foto 23454 - U skladu sa ovom akcijom, 25. novembra priređena je Ekološka radonica na temu: „Stop bacanju hrane!”, u kojoj su pored učenika, nastavnika i medicinskih sestara iz škole, učestvovali i učenici i nastavnica iz Srednje škole Sveti Sava, kao i Mirjana Filipović, medicinska sestra Savetovališta za mlade Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić”. Tokom radionice prisutni su odgledali edukativne filmove, te zajednički izradili plakate, na kojima su prikazani načini prevencije bacanja hrane. Izrađeni plakati biće javno predstavljeni u prostorijama Doma zdravlja. Dan kasnije, 26. novembra, realizovana je aktivnost pod nazivom „Moj savet – moj recept” u kojoj su učenici obrazovnog profila servir zajedno sa svojom nastavnicom od ostataka hrane od prethodnog dana, napravili zanimljiv obrok za sve učenike, nastavnike i njihove roditelje - piše u izveštaju.
Aktivnosti su imale za cilj da se kroz ekološke teme pokrene aktivizam kod mladih, te da se osposobe da pojedine probleme detektuju i sami pronalaze rešenja. Na ovaj način skrenuta je pažnja na tri osnovna principa u ekologiji  smanji - upotrebi ponovo - preraspodeli. Projekat su pomogli NVO Deaz iz Beograda i Evropska komisija za program „Podrži život”.
@ Pet, 28.11.2014. 03:13
dom zdravlja dr đorđe lazić evropska komisija podrži život moj savet - moj recept nvo deaz obrazovanje savetovalište za mlade sombor sošo vuk karadžić srednja škola sveti sava
Prethodna vest Sledeća vest