Akcija: Pomozite Marici da prohoda

Marici Rajak iz Sombora, oboleloj od multipla skleroze, potrebno je 3.500 evra za lečenje u Turskoj.

Foto 23401 O bračnom paru iz Sombora, Marici Rajak (33) i Goranu Vujković (39) imali ste prilike da čitate nedavno na našem sajtu. Da podsetimo, oni su nedavno dobili sina. Iako je rođen mesec dana pre termina, četveromesečni Aleksa je zdrava i jaka beba. Ništa to ne bi bilo neobično da Marica nije vezana za kolica jer je pre 14 godina obolela od multipla skleroze. To je nije sprečilo da se ostvari kao majka, a njen suprug danonoćno brine o njoj i malom Aleksi. Marica Rajak bi mogla da prohoda sa svojim sinom, a za to joj je potrebna vaša pomoć. Lečenje koje su joj lekari preporučili u jednoj privatnoj klinici u Turskoj, na koje treba da ode do kraja godine, košta 3.500 eura. U tu cenu je uračunat boravak od 20 dana, smeštaj, hrana, rehabilitacija, pregledi, sva potrebna snimanja i analize. 
Dinarski tekući račun na koji možete poslati finansijsku pomoć otvoren je na ime Marice Rajak u Sberbank AD Beograd, a broj je: 285-2345040000478-71, a devizni, takođe na njeno ime: SABRRSBG swift RS35285234604000048448 iban.
Izvor: Tamara Stojković | @ Uto, 25.11.2014. 16:10
društvo goran vujković lečenje marica rajak multipla skleroza sberbanka sombor turska
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

>>
12
zoki pokaži se sada vadi pare ak ga ima za mrtve zidove za Maricu i Aleksa mora biti duplo sto puta duplo mož i iz tvog đepa
doktore obezbedi im taj novac al hitno i izvadićeš se za sve promašaje
Hipokrat te gleda a imaš valjda i dušu ako si čovek moraš imati
nemate para onda uzmite kredit mi ćemo ga vratiti dinar po dinar 
maflinger
@ Uto, 25.11.2014. 18:49
maflinger

nemate para onda uzmite kredit mi ćemo ga vratiti dinar po dinar 
ima para, ima... još kako da ima, samo odlaze na drugu stranu, ili strane...  evo i primera koliko se i gde baca, nepotrebno i potpuno neefikasno... SmileySmiley
http://www.soinfo.org/forumi/tema/10914/1/Price-iz-Zupanije-koliko-nas-kosta-poljocuvarska-sluzba/
Kobra
@ Uto, 25.11.2014. 20:56
Moj prijatelj slikar i umetnik Bata Predrag Vujinović iz Odžaka odmah je izrazio svoju spremnost da pomogne! Ponudio je jednu od svojih ulja platnu. Evo njegove poruke preko FB:

Predrag Vujinovic
mogu pomoci sa slikom ukoliko je neko otkupi i novac se uplati na racun za potrebnu pomoc
ladislavfekete
@ Sre, 26.11.2014. 00:00
ladislavfekete
Foto 23415Foto 23414Foto 23413Foto 23412Foto 23410
ladislavfekete
@ Sre, 26.11.2014. 00:08
ladislavfekete
Srđan Bulat, naš uvaženi slikar, takođe se priključuje akciji jednim svojim umetničkim delom. Čim mi stigne fotografija slike, odmah ga kačim ovde na sajt.
Hvala prijateljima što iskreno želite pomoći Marici!
ladislavfekete
@ Sre, 26.11.2014. 15:19
ladislavfekete
Gdine Fekete,od sveg srca zelim da gospodja ozdravi i prohoda,ali da sve to kosta samo 3500 eura,to je ili greska ili obmana.Najsrecniji bih bio da gresim i unapred se izvinjavam. 
Dr.Raga
@ Sre, 26.11.2014. 16:07
Dr.Raga
Ja se sada opravdano nadam da je napisano DOVOLJNO ZA OZBILJNU AKCIJU SVIH NAS!
Hvala Tamari Stojković i Savi Majstorovu na dodatnim informacijama!

Tretmani koji pružaju nadu
Odgovor Tamare Stojković na nedoumice oko lečenja Marice Rajak u Turskoj.Foto 23451Povodom komentara u tekstu Akcija: Pomozite Marici da prohoda, te pitanja upućenih redakciji portala, novinarka Somborski novina, Tamara Stojković uputila je dodatna razjašnjenja u vezi sa lečenjem naše sugrađanke. 
- Posetila sam porodicu kako bi uradila priču za časopis Mama, te sajtove SOinfo i yumama. Marica često odlazi u Beograd na preglede i snimanja. Tamo je zasedao tim lekara i konstatovali su da bi lečenje u Turskoj bilo dobro za nju. U pitanju je privatna klinika Sante Plus Hospitals. Tamo bi ponovo uradili sve potrebne analize i snimanja, a ona bi prošla prvi nivo terapije, koji bi po proceni lekara, pomogao da makar malo prohoda kod kuće. Inače, Marica redovno vežba i pod stalnim je tretmanom fizioterapeuta, što itekako bitno u borbi sa bolešću. Navedena cena, od 3.500 evra, je početna procena, u koju je uračunata pratnja i prevodilac 24 sata. U zavisnosti od rezultata analiza i pretraga u Turskoj biće formirana cena daljeg lečenja, koja može biti samo veća.
Zvaničan predračun, na engleskom jeziku, postavljen je kao fotografija uz vest.
ladislavfekete
@ Pet, 28.11.2014. 06:26
ladislavfekete
Ja se sada opravdano nadam da je napisano DOVOLJNO ZA OZBILJNU AKCIJU SVIH NAS!
dovoljno svakako, ali samo za početak... moj predlog, uz iskreno poštovanje i podršku za ovu akciju, preporučujem Vama druže Ladislave, da ovu temu držite otvorenom, da jednostavno ne stane na ovom, da nešto zaista i konkretizujemo i konkretnim saldom na računu... i ovde je vrlo važna transparentnost...Smiley

Predlažem takođe, da svako ko ima kakvu ideju za bilo kakvu konkretnu akciju u cilju prikupljanja sredstava, da se priključi i javno je ovde predstavi svima nama...  
Kobra
@ Sub, 29.11.2014. 00:19
Hvala druže Kobra, naravno da i meni koristi svaki podstrek i savet za što uspešniji doprinos svih nas ovoj AKCIJI.
Ovom prilikom pozivam ne samo "naše" somborske umetnike i ne samo moje sugrađane, već svakoga ko želi i može pomoći da se aktivno UKLJUČI u akciju, ma gde se trenutno nalazio na planeti. Može da ponudi/pokloni po jednu svoju umetninu (npr. prijavom na ovom mestu sa fotografijom poklona i pratećim podacima, ili ličnom porukom pokretačima ove HUMANITARNE akcije), može da širi informaciju o ovoj akciji među svojim prijateljima i poslovnim partnerima, može da predlaže dodatne načine dolaska do CILJA, ... pa da blagovremeno organizujemo javnu AUKCIJU istih kako bi se prikupila potrebna novčana sredstva HRABROJ mami Marici.
Molim Vas, pomognimo! Nemamo mnogo vremena!
maflinger
@ Sub, 29.11.2014. 10:48
maflinger
maflinger
Hvala i Vama i Kobri na savetima!

Ja poklanjam dva ulja na platnu iz moje kuće. Nakon što ih uslikam i kada tehnički rešim problem (zbog mog neznanja) prenošenja fotografija sa telefona i "kačenja", moći će se i evidentirati ovde.
ladislavfekete
@ Sub, 29.11.2014. 11:12
ladislavfekete
Pre nekoliko minuta sam se vratio kući nakon poslednje posete malom Aleksi, Marici i Goranu. Porodici. Srećnoj i snažnoj porodici u kojoj se svi istinski i sa srcem bore protiv Maričine teške bolesti.
Još jednom molim sve humane ljude i moje prijatelje da se uključe u ovu akciju i da pomognu novčanim prilozima da Aleksa, Marica i Goran postanu porodica heroja, nasmešenih i zahvalnih heroja.
To malo od nas oni zaslužuju!
           Hvala u njihovo ime!Foto 23600Foto 23601
ladislavfekete
@ Pon, 15.12.2014. 22:18
ladislavfekete
Akcija se mora nastaviti!
ladislavfekete
@ Sub, 03.01.2015. 23:39
ladislavfekete
preporučujem Vama druže Ladislave, da ovu temu držite otvorenom, da jednostavno ne stane na ovom, da nešto zaista i konkretizujemo i konkretnim saldom na računu... i ovde je vrlo važna transparentnost...Smiley
maflinger
...ko želi i može pomoći da se aktivno UKLJUČI u akciju,...
Marica i Goran su planirali da će do kraja prošle godine uspeti prikupiti potrebnih početnih 3.500 evra i da će sa tim novcem Marica moći na početku ove godine započeti svoje lečenje u Turskoj.
Njih dvoje, iz dana u dan, hrabro se bore da uspeju!
I uspeće, ja sam u to siguran!
U akciju su se u međuvremenu uključila neka predužeća, institucije i pojedinci.
Još uvek nije prikupljeno dovoljno novca!    

Zbog ove činjenice molim da nastavimo ovu akciju. Znam da možemo i znam da mnogi i želimo pomoći Marici, Aleksi i Goranu!
Na koji način?
Jednostavno sledite pridruženi apel gđe Slavice Bandobranski:
"TEŠKA NEKA VREMENA SU DOŠLA, DOK SAM PRALA FRIŽIDER SINULA MI JE IDEJA, KAKO SVI PO MALO POMOĆI, DIVNOJ ŽENI KOJA SE USUDILA RODITI DETE, I PORED TEŠKOG ZDRAVSTVENOG STANJA, UZ MAXIMALNU POMOĆ SUPRUGA I OCA, MALOG ALEKSE. PROSTO JE, UBACITE U POŠTANSKO SANDUĆE, KOLIKO GOD MOŽETE, 10, 20, 100 DINARA I MALO PO MALO SKUPIĆE SE. POVEDITE VAŠU DECU SA SOBOM I POKAŽITE IM LIČAN PRIMER HUMANOSTI, MA KOLIKO DALI, PRELEP JE OSEĆAJ DA SMO POMOGLI. MOŽEMO SE SVI ODREĆI JEDAN DAN POLA HLEBA I JEDAN DAN BEZ VOĆA, JEDAN DAN BEZ ŽVAKA, BEZ DNEVNE ŠTAMPE, REŽIJE PLATIMO U FIRMAMA I TO ŠTO OSTANE OD NEPLAČENE PROVIZIJE UBACITI U SANDUČE. JOŠ MNOGO NAČINA IMA, NADAM SE DA ĆE SVI MOJI FB PRIJATELJI POMOĆI, I ŠEROVATI. VOLELA BI DA NA LETO VIDIM ALEKSU DA ŠETA IZMEĐU MAME I TATE NAŠIM PRELEPIM SOMBOROM.
NEKA VAS SVE BOG ČUVA."
ladislavfekete
@ Sub, 03.01.2015. 23:39
ladislavfekete
Zar to ne može tvoj SPS da finansira/dotira? Verujem da tih 3.500€ samo somborski odbor pojede i popije za par meseci...
zerx
@ Ned, 04.01.2015. 10:16
Gospodine Zeki Milosevic (zerx), samo pre pet dana Vi lično ste napisali na početku Vašeg poslednjeg komentara (pre ovog današnjeg) sledeće:
Ja ovde ne razumem pola ljudi koji se uključuju u raspravu, keve mi... nevezano za njihove stranačke ostrašćenosti, zadatke i afinitete, gde vi čitate pola toga što napisaste u ovim komentarima!? Ili sam ja ćorav, ili se nekima ovde priviđaju stvari.
a na kraju ste Vi lično napisali i sledeće:
...Majku mu staru, necivilizovanu, svima! Pa to je toliko normalno... al vidim da ne dobacujete.
Ja najlepše molim da razumemo suštinu ove pokrenute akcije, a posebno složenost situacije ove divne, mlade, odlučne i hrabre somborske porodice, koja uprkos svemu zrači istinskom  porodičnom ljubavlju! U njihovo ime tražim samo malo ljudskog razumevanja, poštovanja i humanosti.

U potpunosti se slažem sa napred citiranim delovima Vašeg komentara. Verujem da ni Vi niste u međuvremenu imali razlog da promenite svoje mišljenje.

Iz tog razloga , nadam se da nije potrebno posebno naglasiti da se sve napisano odnosi, naravno, i na Vas, poštovani zerx!
ladislavfekete
@ Ned, 04.01.2015. 11:42
ladislavfekete
Upravo tako, ništa nije promenjeno. 
Isto tako, današnje stranke - ovakve kakve jesu, sa okupljenim kadrovima - ovakvim kakvi jesu, predstavljaju kancer društva! (čast JAKO RETKIM izuzecima)
Ova količina novca, kao i one veće svote koje ovako nesretno skupljamo kojekakvim akcijama i SMS-ovima ne predstavljaju SISTEM nego RASPALO DRUŠTVO.
Isto tako, količina novca koja je ovde potrebna, a koju želim i nadam se da će roditelji devojčice skupiti čim pre i uspeti u ovoj misiji, jeste za sve partije i njene ogranke SMEŠNA I MIZERNA količina novca, posebno ako gledamo iz aspekta trošenja NAŠIH JAVNIH NOVACA na zadovoljavanje ega i lične sujete okupljenih oko nje, pronevere, korupciju, netransparentno i nescvrsishodno trošenje. U tome nema ama baš ništa plemenito i društvenokorisno... ali će na žalost u ovom RASPALOM DRUŠTVU još dugo biti preče da se banda prežderava i naliva po kafanama i restoranima na naš račun, da se putuje na našu grbaču, da zapošljava svoje stranačke poslušnike bez ikakvog osnova, konkursa i kompetencije. Dok ne bude bitniji život ove male devojčice od svega ovog gore navedenog, možemo se i ja i vi slikati, možemo pljunuti pod prozor partije kako svoje, tako i tuđe, možemo da pljunemo i na "elitu" i "sivu eminenciju" države, grada, svoje stranke... a mogli bi neretno opaliti sami sebi šamarčinu tako da i drugi obraz bridi, kad već od srama ne bridi nikome ništa!
zerx
@ Ned, 04.01.2015. 12:54
ali će na žalost u ovom RASPALOM DRUŠTVU još dugo biti preče da se banda prežderava i naliva po kafanama i restoranima na naš račun, da se putuje na našu grbaču, da zapošljava svoje stranačke poslušnike bez ikakvog osnova, konkursa i kompetencije.
kao "ljuti" protivnici ovde na forumu, ovog puta ćemo se složiti u potpunosti... sve što gore napisa zerx jeste tačno i tako, i šta je to s nama kad takvima prepuštamo da rade to što rade, a ovamo za nečije živote skupljamo novac koji oni brat bratu, i kako reče zerx, spiskaju toliko novca da bi ovakve akcije bile potpuno nepotrebne... 

Ne mogu da odolim, a da još jednom ne podsetim ( imate gore i link u predhodnom postu ) da ovaj grad, zbog namirenja stranačkih apetita, samo preko poljočuvarske službe godišnje "na crno" iz budžeta prelije u stranačke kase preko 2,5 miliona, a za vreme bivše vlasti i više... Ako vidimo da u tome učestvuju i konkretni funkcioneri, pa i direktori JKP, o čemu mi onda pričamo... može li iko, ako već ne žele sami, da te ljude privoli i zamoli da više ne rade to što rade... 
Pa to je ljudi moji, skoro 10X više novca od ovde potrebnog, da bi se ovoj porodici vratio osmeh na lica... 
Kobra
@ Ned, 04.01.2015. 13:53
Nismo ljuti protivnici. Ljut sam protivnik svega nečovečnog, a ti bio u fazi u kojoj ti je trebalo malo vremena dok si shvatio da su i ove nove poglavide banda polupismena i lopovska a njihova priča šarena laža. Smiley
U ovom slučaju potpisujem i ja sve što si rekao.
zerx
@ Ned, 04.01.2015. 16:14
zerx, na bih da kvarim temu, pa ti neću posebno napominjati činjenicu da kod mene nema ama baš nikakvih "faza"... kao što sam bio dosta glasan u kritikama prošloj vlasti, možeš primetiti da to činim i sada, bez obzira što mi prišivaš epitet "tvoji"... svako, pa i ovi tzv."moji" pokaže svoje pravo lice kad se domogne vlasti, kad dobije mogućnost da odlučuje, pa i o sudbinama svojih sugrađana u čije ime i jesu tu gde jesu... 
Lično sam razočaran, počev od onog propalog humanitarnog koncerta namenjenog malom Aci, kada u dvoranu Partizana nije došao NIKO, a svi su znali za akciju... 
Razočaran sam i što ova akcija protiče bez dovoljne pažnje upravo "mojih", ali su zato stupci novina i ovde na SOinfu sve češće prepirke oko bahatih reprezentacija, prosipanja rakije i viskija po Somborskim kafanama do besvesti, pijančenja i vožnje službenim automobilima grada u kasne sate... 

To što se sada radi, to ne rade "moji", i u SNS ima gomila časnih ljudi koji sve to vide, koji se krstimo i levom i desnom, dok nam predsednik i premijer priča jedno, mi ovde imamo nešto sasvim drugo... 
Dokle, ne znam, ali ovo nije ni senka obećanja koja su građanima predočavana, samo kad se rešimo Siniše... 
Kobra
@ Ned, 04.01.2015. 16:58
"Hvala Bogu da postoje takvi ljudi."
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CZCVo20-M1Q

ladislavfekete
@ Sub, 10.01.2015. 07:44
ladislavfekete