Blic: Razvojni fond koči Ferero

Uprkos interesovanju Ferera za kupovinu Alekse Šantića iz Sombora, prodaja je neizvesna jer je komplikuje Razvojni fond Vojvodine - objavio je dnevni list Blic.

Foto 9782- Transakcija s internacionalnom konditorskom kompanijom Ferero ušla je u usko grlo, a uzrok je Razvojni fond Vojvodine, koji ne odstupa od namirenja duga Alekse Šantića u celosti - piše Blic navodeći da je Agencija za privatizaciju vrednost AD Aleksa Šantić procenila 910,4 miliona dinara, odnosno nešto više od 7,5 miliona evra. Prema saznanjima Blica, prvi poverioci koji bi bili namireni sa 320 miliona dinara, bez kamata, su Agencija za osiguranje depozita i Poreska uprava, dok bi od preostalog iznosa, 590 miliona dinara, trebalo da se namiri dug Razvojnom fondu Vojvodine. Međutim, RFV potražuje 684,4 miliona sa kamatom. Pritom, kamata raste, sve dok se prodaja ne obavi. Na pitanje da li Razvojni fond Vojvodine (RFV) može da umanji potraživanja prema Aleksi Šantiću, Goran Hodoba, direktor RFV, kaže da su za otpis duga nadležni Vlada Srbije i pokrajinska vlada, koji ne komuniciraju već dve godine! To za Blic potvrdio i Miroslav Vasin, vojvođanski sekretar za privredu. - Veoma je loše što Agencija za privatizaciju ne kontaktira ni sa sekretarijatom za privredu ni sa pokrajinskom vladom. Najvažnije je da kupac oživi firmu i da garantuje uspešno poslovanje - ističe Vasin. 
Blic je objavio da bi sastanak Agencije za privatizaciju, pokrajinske vlade i lokalne samouprave trebalo da se organizuje tokom iduće nedelje.
@ Pon, 24.11.2014. 00:32
ad aleksa šantić agencija za privatizaciju aleksa šantić ferrero rocher goran hoboda lokalna samouprava miroslav vasin pokrajinska vlada privreda razvojni fond vojvodine sekretarijat za privredu sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Znači iz teksta se lepo vidi da ne koči RFV već beograd, tj vlada srbije
Somboracyu
@ Pon, 24.11.2014. 16:59