Digitalni prijemnici za ugrožene stanovnike

Republika Srbija obezbediće besplatnu opremu za prijem signala digitalne televizije ugroženom stanovništvu - objavljeno je sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto 16068- Besplatni set-top boks uređaj mogu dobiti građani koji su korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć, korisnici prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica i korisnici prava na penziju koji su nosioci samačkog domaćinstva i čiji mesečni iznos penzije nije veći od najnižeg iznosa penzije utvrđenog u osiguranju zaposlenih. Prijavu za dodelu STB uređaja i neophodnu dokumentaciju građani podnose centrima za socijalni rad ili filijalama Fonda PIO, u zavisnosti od kategorije lica kojoj pripadaju. - Planirano je da prijavljivanje za dodelu STB uređaja traje do 31. januara. 2015. godine, kako bi korisnici bili u mogućnosti da pređu na prijem digitalnog signala televizije pre početka gašenja analognog signala - obelodanili su iz Ministarstva. STB uređaji će biti dostavljeni na kućnu adresu prijavljenih građana. Set top boks uređaj (STB) omogućuje prijem digitalnog televizijskog signala na televizorima na kojima se program prati putem sobne ili krovne antene.
U prilogu vesti možete preuzeti prijavni formular koji nakon popunjavanja, treba predati u somborskom Centru za socijalni rad (Karađorđeva 4) ili Filijali Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Venac Vojvode Stepe Stepanovića 18).
@ Čet, 20.11.2014. 03:11
centar za socijalni rad digitalizacija društvo fond pio karađorđeva korisnici ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija naknada za pomoć samačka domaćinstva set top boks uređaj socijalna pomoć sombor ugroženo stanovništvo venac stepe stepanovića
Prethodna vest Sledeća vest