Nema rešenja za fabriku akumulatora

Odloženo je još jedno ročište u Privrednom sudu u Somboru, povodom zahteva za stečaj u Fabrici akumulatora Sombor. Somborski pogon, posle više od godinu dana, obišao je vlasnik Miroslav Bogićević.

Foto 11117Poslednje ročište je odloženo jer još uvek nije izrađen novi UPPR - unapred pripremljeni plan reorganizacije preduzeća, dok se Sud ne odlučuje da u preduzeću proglasi stečaj. Datum narednog ročišta biće određen do kraja godine pa treba očekivati da će Fabrika akumulatora Sombor imati više od četiri meseca do novog „predstavljanja” UPPR-a. Kako saznajemo sledeće ročište, neće biti zakazano pre marta 2015. 
Nekada najjači proizvodni pogon u Sombor, danas u višemilionskim dugovima i u pravnom vakumu, na nelegalan način održava proizvodnju. Angažovani radnici se isplaćuju isključivo „na ruke”. Zaposleni nemaju zdravstveno osiguranje i ne obavljaju obavezne lekarske preglede, a nije im obezbeđena ni potrebna radna oprema. Na volšeban način, FAS akumulatori izvoze se na Kosovo i u Belorusiju.
@ Pon, 17.11.2014. 01:54
belorusija fabrika akumulatora sombor kosovo privreda privrednu sud sombor proizvodnja sombor unapred pripremljeni plan reorganizacije zdravstveno osiguranje
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Sve je moguće u zemlji dembeliji. Ali zato za dug od 100 dinara poreskoj odmah stiže opomena i pretnja tužbom. Kako to preduzeće plaća struju, ostale toškove itd kada je blokirano a kao radi. Zaista prava enigma.
ljubisa.p
@ Pon, 17.11.2014. 14:10