Spaljena pekara „Dva brata”

U četvrtak, neposredno posle ponoći, kako se pretpostavlja, podmetnut je požar u pekari „Dva brata” na Novoj Selenči.

Foto 23001Foto 23000 - Oko pola dva, kada sam kretao na posao u radionicu, čuo sam pucanje stakla, odmah sam pozvao policiju, u toku razgovora sa policijom dok sam izlazio na ulicu osetio sam dim i video da je plamen već zahvatio prodajni deo pekare. Odmah je došla policijska patrola koja me je savetovala da evakuišem porodicu i radnike iz objekta. Dok sam se vratio, požar je bio van svake kontrole, dok nije došla vatrogasna jedinica i počela da gasi vatru. Izgoreo je prodajni i ugostiteljski deo i izlozi, dim je napravio štetu i u hodnicima, ali tamo fizičke štete nema. Ovo je delo pojedinaca, puno mi znače moje mušterije, koje od jutros prilaze meni i upućuju mi izraze podrške. Sve ćemo to vremenom srediti i vremenom ćemo opet stati na noge - rekao je Albert Kerhani, vlasnik pekare „2 brata“.
Istraga je u toku, a uskoro se očekuje i zvanično saopštenje policije.

@ Čet, 16.10.2014. 10:14
albert kerhani društvo dva brata hronika paljevina pekara požar sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

velika podrska nasim somborcima, porodici kerhani, ovo na zalost nije prvi put da im maloumnici pale radnju. nadam se da ce policija brzo pronaci pocinioca.
dvnitycker
@ Čet, 16.10.2014. 10:49
dvnitycker
Ове "отписане" који су запалили непријатељску пекару под хитно похапсити, упутити на аеродром на убрзану пешадијску обуку и пребацити преко административне линије да као вође четничког одреда бране Србе који су претекли на КиМ. У одред мобилисати оне који су паљење пекаре "лајковали" на Фејсбуку и што по бирцузима коментаришу са "свака им част"... Све друго је криминално, антицивилизацијски  и антисрпски.
dragoslav
@ Čet, 16.10.2014. 12:02
dragoslav
Fasistima suditi za pokusaj ubistva! Ostaviti to institucijama...

Sa druge strane pomoci koliko ko moze. U gradu je bar 10 (deset) gradjevinskih firmi, jedna od njih ce sigurno izaci u susret i pomoci. Za 5 (pet) dana se obelezava Dan Grada, inace dan oslobodjenja Grada (od fasizma). Eto prilike da se posalje poruka ko su i sta su gradjani Sombora.
Mitas Lajavi
@ Čet, 16.10.2014. 13:05
Mitas Lajavi
tužno...
dragance80
@ Čet, 16.10.2014. 13:15
dragance80
Neugodna situacija. U gradu ima svakakvih misljenja i komentara.
JerryD
@ Čet, 16.10.2014. 13:52
JerryD
- Požar je primećen oko 1:40. Brzom intervencijom službe za vanredne situacije sprečene su teže posledice. Uviđaj je izvršio zamenik tužioca u saradnji sa policijskim službenicima. Požar je izazvan zapaljivom eksplozivnom napravom. Nije bilo povređenih - nezvanično smo saznali od izvora bliskih istrazi.   
savamajstor
@ Čet, 16.10.2014. 14:40
savamajstor
Foto 22999 - Somborska kancelarija Udruženja „Dosta je bilo - Saša Radulović” najoštrije osuđuje noćašnji vandalski čin paljenja pekare „Dva brata” u ulici Gruje Dedića u Somboru. Svaki vid fašizma, nasilja, raspirivanja verske i nacionalne mržnje u gradu u kome živi veliki broj nacionalnih manjina u slozi i zajedništvu sa većinskim stanovništvom vekovima u nazad, smatramo nedopustivim, te pozivamo nadležne organe da što hitnije reaguju, uhvate počinioce i najoštrije ih kazne za učinjeno, kako se ovakve negativne pojave više ne bi dešavale. Ujedno pozivamo i sve ostale političke, nevladine, strukovne i sve ostale organizacije u gradu, da takođe javno osude ovo nedelo, udruže svoje snage i zajedno se organizuju u borbi protiv ovakvih pojava u društvu, bez obzira na svoje različitosti, ideje i programe, a sve zarad negovanja duge tradicije sloge i zajedništva u Somboru - piše u saopštenju Udruženja „Dosta je bilo - Saša Radulović”.
mifi
@ Čet, 16.10.2014. 15:14
mifi
Pastor traži hitno otkrivanje počinilaca incidenta u Somboru
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor danas je najoštrije osudio napad u kojem su nepoznati počinioci zapalili pekaru "Dva brata" u Somboru i naglasio da se odlučno moraju sankcionisati incidenti za koje su sumnja da su etnički motivisani.
- Insistiram na tome da nadležni državni organi posvete hitnu i punu pažnju ovom slučaju i u najbržem mogućem roku utvrde sve okolnosti i počinioce tog zabrinjavajućeg dela - istakao je Pastor. U saopštenju se navodi, Pastor je naglasio da su incidenti za koje se osnovano sumnja da su povezani sa etnički motivisanom mržnjom, apsolutno nedopustivi i da se moraju odlučno sprečavati i još odlučnije sankcionisati.
- Ovakvi dogadjaji samo nas udaljavaju od onoga što jesmo i što želimo da budemo. Društvo u kojem će etnička mržnja zauvek nestati jer smo bolno svesni koliko nam je tragičnih posledica donelo - naveo je Pastor. On je dodao da svaki gradjanin, bez obzira na to kojoj nacionalnoj, verskoj ili bilo kojoj drugoj zajednici pripada "mora biti zaštićen od onih kojima su netrpeljivost i mržnja legitimni obrasci ponašanja Oko tih pitanja kompromisa nema, istakao je Pastor i ponovio da moraju biti otkriveni svi detalji tog slučaja i njegovi počinioci.
Blic Online
mifi
@ Čet, 16.10.2014. 16:31
mifi
Muškinja Hajnrih osudila napade u Somboru i Staroj Pazovi
Pokrajinski ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih danas je najoštrije osudila napade na pekare u Somboru i Staroj Pazovi čiji su vlasnici Albanci i zatražila od policije da otkrije izvršioce.
Ona je zatražila od policije da "u najkraćem roku otkrije izvršioce i pruži bezbednosnu zaštitu prava, sloboda, ličnog integriteta i imovine svih gradjana Srbije". Pokrajinski ombudsman izražava bojazan "da se ovi događaji mogu dovesti u vezu sa dešavanjima na kvalifikacionoj utakmici za plasman na prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije". Muškinja Hajnrih je istovremeno izrazila nadu da ova dešavanja neće dovesti do narušavanja dobrih međunacionalnih odnosa u Vojvodini. Ona je u saopštenju pozvala sve građanske i političke aktere da jasno i nedvosmisleno stanu na stranu tolerancije i prihvatanja različitosti koja su u osnovi svih ljudskih prava.
Blic Online
mifi
@ Čet, 16.10.2014. 16:34
mifi
LSV: Hitno naći i kazniti napadače na pekare
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da policija i druge službe hitno identifikuju i kazne odgovorne za uništavanje pekara u Somboru, Staroj Pazovi i Novom Sadu, čiji su vlasnici Albanci.
"Podmetanje požara, bacanje bombi, pucanje iz kola i kamenovanje samo zato što su njihovi vlasnici pripadnici neke nacionalne zajednice, scene su kakve se u Vojvodini pamte iz mračnih devedesetih", upozorio je LSV u saopštenju.
Ta stranka očekuje od policije da preventivno zaštiti takve objekte u ostalim gradovima i opštinama, naročito u Vojvodini.
"Vojvodina se oduvek ponosila svim svojim narodima i nacionalnim zajednicama, jezicima i pismima, a ljudi su se delili samo na dobre i loše", piše u saopštenju i dodaje da zato sankcije za počinioce moraju biti "još oštrije".
LSV je upozorio da je paljenjem pekare "Dva brata" u Somboru, dovedena u opasnost porodica i desetomesečna beba sa kojom vlasnik živi iznad lokala.
Blic Online
mifi
@ Čet, 16.10.2014. 16:35
mifi
- Povereništvo Nove Stranke u Somboru oštro osudjuje sinoćni napad na pekaru "Dva brata" u Somboru i poziva građane da se uzdrže od ovakvih incidenata. Smatramo da su vlasnici ove pekare, pre svaga naši sugrađani koji zapošljavaju naše gradjane. Takođe smatramo da je svaki napad i zločin pojedinačan i da ne treba kolektivno sve osuđivati, bez obzira sa koje strane dolazio. Svaki vid fašizma, nasilja, verske, nacionalne, rasne i bilo koje druge vrste netrpeljivosti smatramo neprihvatljivim i pozivamo nadležne organe da pod hitno reaguju, uhvate počinioce i najstrože ih kazne za učinjeno delo - piše u saopštenju Povereništva Nove Stranke u Somboru.
mifi
@ Čet, 16.10.2014. 16:56
mifi
Pokrajinski odbor Demokratske stranke zahteva da se hitno zaštite građani Vojvodine i njihova imovina pred bezumnim nacionalističkim i vandalskim napadima. Vandalski pir traje već dva dana u celoj zemlji, a nijedan počinilac nije uhvaćen, niti se ugroženim građanima ponudila dodatna zaštita.
Apelujemo i na sve građane Vojvodine da čuvaju toleranciju i građanske vrednosti na kojima se temelji život u Vojvodini, a od nadležnih zahtevamo hitnu reakciju i zaustavljanje bezumlja.
anonimus
@ Pet, 17.10.2014. 14:12
anonimus