Tricikl za Dragana Krgu

Tokom prethodnih pola godine u Somboru i okolini prikupljeno je 611 kilograma plastičnih čepova. Računajući i podršku van naše teritorije sakupljena je dovoljna količina čepova da Dragan Krga iz Sombora dobije tricikl koji će mu olakšati samostalno kretanje.

Foto 22897Foto 22896 Ovaj krug akcije „Čepom do osmeha” završen je u subotu u prostorijama OŠ Ivo Lola Ribar iz Sombora. - Ljudi dobre volje i velikog srca, deca, mladi, odrasli, svi su se udružili sa isti ciljem, da sortiraju po boji sakupljene plastične čepove koji će ići na reciklažu, i na taj način pomognu da Dragan Krga iz Sombora, učenik 7. razreda, dobije tricikl koji će mu olakšati samostalno kretanje. Za pola godine u Somboru i okolnim mestima, ukupno je sakupljeno 611 kg plastičnih čepova, koji će zajedno sa čepovima iz drugih mesta omogućiti kupovinu neophodnog pomagala - piše u saopštenju organizatora akcije, koji se ovim putem zahvaljuju svima koji su sakupljali čepove. Posebno zahvalnost upućena je volonterima, autoprevozniku Aleksandru Horvatu koji je prevezao čepove do škole i Policijskoj upravi Sombor koja su postarala da čepovi stignu u glavno skladište u Pivnicama. Akcija sakupljanja čepova nastavlja se i u narednom periodu, a sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu Čepom do osmeha.
- Čepovi su se do datuma sortiranja skladištili u prostorijama Somborskog edukativnog centra koji je kao resurs centar finansijski podržao ovaj projekat zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta u okviru konkursa Mladi su zakon. Sortiranju čepova prethodile su radionice u somborskim osnovnim i srednjim školama na kojima su učenici imali priliku da se podsete na zanimljiv način šta podrazumeva proces reciklaže i zašto je on važan, upoznaju sa humanitarno-ekološkom akcijom „Čepom do osmeha”. Više od 200 dece bili su učesnici ovih radionica - izvestili su organizatori. 
@ Sre, 08.10.2014. 05:15
čepom do osmeha dragan krga društvo ekologija ena horvat humanitarna akcija oš ivo lola ribar policijska uprava sombor sombor
Prethodna vest Sledeća vest