Sombor i Baja među najboljima

Projekat Podrška životnoj sredini bez alergena izabran je među osam projekata najbolje prakse u toku sprovođenja prekograničnih programa IPA Mađarska Srbija u periodu od 2007. do 2013. godine.

Foto 2928- Projekat SAFE (Support to Allergen – Free Environment) je postigao izvanredne rezultate u sledećim oblastima: relevantnost, rezultati i uticaji, održivost i prenosivost. Na osnovu Završnog izveštaja „Podrška životnoj sredini bez alergena”, koji je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine realizovao u saradnji sa partnerima Fondom Evropski poslovi AP Vojvodine, gradom Somborom i gradom Bajom uvršten je među osam projekata najbolje prakse - saopštili su nadležni napominjući da je u konkurenciji bilo više od dvesta predloga finansiranih iz IPA fondova.
SAFE je realizovan je tokom dve godine (oktobar 2011. - oktobar 2013. godine) i odnosio se na praćenje i sprečavanje štetnog uticaja alergenih biljaka, kao i edukaciju stanovništva o njihovom dejstvu i merama suzbijanja, sa posebnim naglaskom na praćenje u suzbijanje ambrozije. - Projektom je realizovano suzbijanje ambrozije na površini koja je za skoro za polovinu veća od površine planirane projektnim aktivnostima, a koncentracija polena u Somboru smanjena je za 50 odsto u odnosu na prethodne godine. Ovim su ostvareni izuzetni rezultati kojima je postignut cilj projekta, a to je očuvanje i poboljšanje životne sredine - objavljeno je na zvaničnom sajtu SAFE - Podrška životnoj sredini bez alergena. Vrednost projekta bila je nešto manja od 400.000 evra.
@ Uto, 07.10.2014. 04:05
baja društvo fond evropski poslovi grad sombor ipa mađarska - srbija podrška životnoj sredini bez alergena pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine safe (support to allergen – free environment) sombor
Prethodna vest Sledeća vest