Gostuje pozorište iz Vranja

Predstavom „Autoputem”, koju je napisala i režirala rediteljka Ana Đorđević, u ponedeljak, 29. septembra u Narodnom pozorištu Sombor gostuje pozorište „Bora Stanković” iz Vranja.

Foto 8587Komad „Autoputem” je jedna u nizu predstava koje se bave temom onoga što se dešava u pozorištu, iza scene, odnosno tokom nastanka predstave. Ova priča bavi se problemom pravljenja predstave u našoj sredini i u savremenim okolnostima. Te okolnosti podrazumevaju izrazitu egzistencijalnu, moralnu i kreativnu krizu, krizu u međuljudskim odnosima i krizu identiteta mladih generacija, koje više nisu u mogućnosti da nađu mir i sigurnost u gradovima u kojima žive, već se stalno nalaze negde na autoputu, u potrazi za ostvarenjem profesionalnog i ličnog sna. Uloge tumače: Radmila Ðorđević, Kristina Janjić, Jelena Asanović, Milena Stošić, Bojan Jovanović, Dragan Živković, Marko Petričević i Nenad Nedeljković. Povodom otvaranja sezone ulaznice za predstavu biće besplatne, a potrebno ih je rezervisati na blagajni pozorišta. Predstava se igra na Velikoj sceni, sa početkom u 20 sati.
Prva premijera u novoj sezoni 2014/2015. biće praizvedba teksta Petra Grujičića „MiSterija“, po motivima romana „Roman bez romana“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Dušana Petrovića. Premijera je zakazana u subotu, 4. oktobra, na Velikoj sceni, sa početkom u 20 sati.
@ Sre, 24.09.2014. 22:36
ana đorđević autoputem gostovanje kultura narodno pozorište sombor pozorište bora stanković predstava sombor vranje
Prethodna vest Sledeća vest