Bronzani dvojac iz Srbije

Zoltan Ham i Nikola Levnajić zauzeli su treće mesto na međunarodnoj regati u Piještanu, koja je okupila najbolje mlade veslače sveta.

Foto 22660 Pančevac Levnajić i Bezdanac Ham bili su izvanredni u najjačoj konkurenciji, takmičenju olimpijskih nada. Imali su čak tri nastupa u popularnom kajakaškom sprintu na 200 metara. Kroz kvalifikacije su izborili plasman u polufinale, da bi zatim kao prvoplasirani dospeli u samu završnicu. Od zlatne medalje delilo ih je nešto više od pola sekunde, dok im je za drugu poziciju nedostajalo svega jedna i po desetinka. Trijumfovala je posada Češke, ispred mađarskog i srpskog dvojca. Levanić i Ham su iza sebe ostavili vršnjake iz Nemačke, Mađarske 2, Slovačke, Portugala... 
Novi talenat kajakaškog sporta iz Bezdana bio je zapažen i u pojedinačnom nastupu, iako je na kraju ostao bez medalje. Zoltan je poslednjeg takmičarskog dana, uporedo sa dvojcem, veslao K-1 sprint na 200 metara. U svojoj kvalifikacionoj, a zatim i polufinalnoj trci bio je ubedljivo najbrži. Nažalost, u finalu, koje je prethodilo nastupu u dvojaca, naš veslač je odlučio da sačuva snagu za K-2, te je zauzeo poslednje mesto, što nikako ne umanjuje dotadašnji učinak. Doček talentovanog kajakaša zakazan je za danas u 18 sati u prostorijama matičnog KK Dunav na Kanalskoj obali.
@ Pon, 15.09.2014. 01:36
bezdan k-1 k-2 kajak kk dunav nikola levnajić pieštan slovačka reprezentacija srbije sela sombor sport zoltan ham
Prethodna vest Sledeća vest