Prvaci dobili „Prvarice”

Svi đaci prvaci u osnovnim školama danas su od lokalne samouprave na poklon dobili knjigu Prvarica za uspešan početak školovanja i saobraćajni komplet kako bi što bezbednije stigli do škole i vratili se kući. Prvog septembra u gradu Somboru u školu je krenulo 406, a u selima 271 đaka – prvaka - saopšteno je iz Odseka za poslove s javnošću Gradske uprave.

Foto 22579Lokalna samouprava darovala je prvake sa knjigama Prvaricama i saobraćajnim kompletima koji sadrže fluorescentni sigurnosni  prsluk, reflektujuću narukvicu i takozvani saobraćajni bukvar. Osnovna škola „Nikola Vukićević” u Somboru je škola sa najviše prvaka. Prvog dana školske 2014/2015. godine u školske klupe ove škole je selo 107 prvaka. Prvog septembra I/4 odeljenje u ovoj školi, posetio je gradonačelnik Sombora Saša Todorović i uručio im Prvarice i saobraćajne komplete. Gradonačelnik je posetio i Osnovnu školu „Aleksa Šantić” u A. Šantiću i knjigom Prvarica i saobraćajnim kompletom obradovao trinaest prvaka.
Prvacima u gradskim osnovnim školama: OŠ „Avram Mrazović”, OŠ „Dositej Obradović” i OŠ „Ivo Lola Ribar” poklone su uručili zamenik gradonačelnika Vladislav Živanović, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Milan Glumac i načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave Goran Todorić. Osnovne škole u selima Svetozar Miletić, Čonoplja, Kljajićevo i Telečka posetili su i poklone uručili pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju Marta Odri-Horvat i Ðurađ Milanović, član Gradskog veća za oblast obrazovanja.
Da bi prvi dani školske godine protekli bez incidenata u saobraćaju zbog povećanog broja učesnika u okolini škola saobraćajna policija biće brojnija u okolini školskih zgrada i raskrsnica u njihovoj blizini.
- Pripadnici saobraćajne policije u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja na raskrsnicama pre u toku i na kraju nastavnog dana, sve u cilju nesmetanog odvijanja pešačkog saobraćaja sa naglaskom na bazbedno učešće dece u saobraćaju. Cilj akcije je podizanje nivoa svesti kod vozača o prisustvu najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju. Upravo iz razloga što će đaci - prvaci prvi put samostalno učestvovati u saobraćaju, drugi deo akcije odnosiće se na njihovu edukaciju. Policijski službenici saobraćajne policije vršiće edukaciju po unapred pripremljenom planu i programu u svim prvim razredima osnovnih škola na teritoriji cele Policijske uprave. Policijska uprava apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja svojih vozila, poštuju vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju, odnosno da se pridržavaju saobraćajnih propisa, u cilju bezbednijeg učešća đaka u saobraćaju - kazala je Renata Rajčanji, oficir saobraćajne policije Policijske uprave u Somboru.
@ Uto, 02.09.2014. 23:46
društvo goran todorić gradonačelnik marta odri-horvat načelnik odeljenja za obrazovanje obrazovanje osnovna škola prvarica prvi razred saobraćaj saša todorović sombor vladislav živanović zamenik gradonačelnika
Prethodna vest Sledeća vest