Bačka liga najveća nepoznanica

Fudbalska jesen startuje za vikend. U prvom kolu pred svojom publikom igraće srpskoligaš Radnički, te područni ligaši bukovački Omladinac i dva Graničara, iz Gakova i Riđice.

Foto 4649Foto 1053Foto 1051Sve je spremno za početak sezone u tri od četiri somborska fudbalska ranga. Pred najboljeplasiranim Radničkim je nova jesen puna izazova. Prilično izmenjen sastav predstaviće se u subotu, od 17 sati, protiv ČSK iz Čelareva. Neizvestan put očekuje i povratnika u reformisani rang, Bačku ligu. ŽAK sezonu otvara gostovanjem u Srbobranu. Na stadion kraj pruge tokom leta je prispelo nekoliko iskusnih fudbalera, Marko Cimeša, Vladimir Pešić, Damir Bogunović, Kristijan Timar i golman Ognjen Stanković. - Mislim da će moje, ali i iskustvo ostalih novajlija doprineti da ŽAK bude stabilan ligaš. Svi smo prethodne godine igrali u vojvođanskoj ligi i mislim da nećemo imati problema sa uigravanjem. Osnovni cilj kluba je izboriti opstanak - rekao je Marko Cimeša, novi fudbalera ŽAK-a.
U područnoj ligi igraće osam somborskih klubova, koji će po svemu sudeći biti i najozbiljniji kandidati za ulazak u Bačku ligu. Ozbiljne namere i ekipe imaju Omladinac sa Bukovca, Sloga iz Čonoplje i iz drugog plana staparski Hajduk. Ne treba zaboraviti BSK, te Polet iz Karavukova. Na otvaranju prvenstva igraće se čak tri lokalna derbija, Graničar (R) - Sloga, Omladinac B - Stanišić i Graničar (G) - Hajduk. Kompletan raspored na našoj stranici Tabele.
@ Pet, 15.08.2014. 01:43
bačka liga bački monoštor fk dunav fk graničar fk hajduk fk omladinac bukovac fk radnički fk stanišić fk žak fudbal gakovo kordun kljajićevo područna liga riđica salaši sela sombor sport srpska liga - vojvodina stapar
Prethodna vest Sledeća vest