Dodeljena sredstva za omladinske projekte

Somborski edukativni centar objavio je u nedelju, 10. avgusta rezultate konkursa za realizaciju omladinskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta.

Foto 22051Dodeli sredstava za realizaciju projekata prethodila je obuka o upravljanju projektima u organizaciji Somborskog edukativnog centra, kao resusrs centra programa „Mladi su zakon” za Zapadnobački okrug. Na obuci su su učestvovali i članovi organizacija i neformalnih grupa, čiji projekti su odobreni. Podeljeno je ukupno 630 hiljada dinara za 14 projekata. Najviše sredstava pripalo je Omladinskom udruženju volontera iz Apatina, koji su za realizaciju projekta „Omladinski ekološko-humanitarni kamp” dobili 55.000 dinara. Po 50.000 dinara dobila su udruženja i neformalne grupe „AntipaSiv” iz Sombora za „Feelgood Fest”, Grupa mladih za Kulu za turnir u malom fudbalu na Jarošu, „Omladina Kljajićeva” za teretanu na otvorenom, grupa „Vladanov park” iz Crvenke za izgradnju sprava za ulično vežbanje u parku i Kulturno-prosvetna zajednica iz Odžaka za promovisanje solidarnosti i humanosti. Neformalna grupa „Fer-plej” iz Gakova je dobila 45.000 dinara za uređenje javnog prostora na kojem se okupljaju mladi, dok su po 40 hiljada dobili UG „Akt” iz Bezdana za uređenje Kanalske obale, Organizacija za sport, ekologiju i kulturu iz Sombora za 2. Sportski mini-fest na igralištu na Čvorku, „Ekomotivisti” iz Sombora za projekat „Smanji otisak, ostavi utisak”, UG „Mrav” iz Apatina za projekat „Rasadnik talenata”, grupa „Čepom do osmeha” za promotivne aktivnosti humanitarne akcije, „ARS Vivendi” iz Sombora za uređenje javnog prostora i grupa „Osmeh za decu” iz Kule za projekat „Igrom do zdravlja”.
Realizacija projekata trajaće od 12. avgusta do 1. novembra, a svaki od njih je na neki način humanitarnog karaktera i usmeren na pomoć područjima postradalim u poplavama.
@ Pon, 11.08.2014. 02:16
apatin kula ministarstvo omladine i sporta mladi mladi su zakon neformalna grupa odžaci omladinski projekti resurs centar sombor somborski edukativni centar udruženje građana zapadnobački okrug
Prethodna vest Sledeća vest