Pokrajinska podrška za zapošljavanje i ravnopravnost polova

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dodelio je subvencije za zapošljavanje i sredstva po konkursu za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja saradnje civilnog i javnog sektora.

Foto 4508Na Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim organizacijama i udruženjima za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja saradnje civilnog i javnog sektora, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova sredstva su dodeljena trima organizacijama sa teritorije Grada Sombora. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Stanišića dodeljeno je 80 hiljada dinara za projekat „Računajte na nas”, dok je bezdanskom Udruženju građana Iskorak za projekat „Proizvodi i umreži se” odobreno 130.000 dinara. Projekat „Žene ženama” Udruženja starih umetničkih zanata i domaće radinosti Vojvodine iz Sombora dobio je 140 hiljada dinara.
Pokrajinski sekretarijat za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova subvencioniše i zapošljavanje nezaposlenih lica, a prema objavljenim rezultatima javnog poziva na teritoriji Zapadnobačkog okruga podsticaji su dodeljeni za zapošljavanje 26 lica. Odluka o dodeli sredstav doneta je na osnovu preporuka direktora filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i direktora Pokrajinske službe za zapošljavanje.
Najviše sredstava u Gradu Somboru dobili su Žika FBT Salon, 390.000 dinara za zapošljavanje tri lica i Donna Piu iz Kljajićeva za zapošljavanje dve osobe 260.000 dinara. Cvećara Evergreen i Mir B&S dobili su po 150.000 za zapošljavanje za zapošljavanje po jedne osobe, dok je iznos od 130 hiljada dinara dodeljen SZKR Vasilisa, Banija-prevozu, SZR Sodara Reza, Info Centru i Feniks Eco Trade d.o.o. iz Stanišića. Autonomna Pokrajina Vojvodina će ovim putem subvencionisati zapošljavanje 228 nezaposlenih osoba u vrednosti od 30.060.000 dinara.
@ Pon, 21.07.2014. 01:52
autonomna pokrajina vojvodina bezdan društvo kljajićevo nezaposleni pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova privreda ravnopravnost polova sombor stanišić subvencije zapošljavanje
Prethodna vest Sledeća vest