Rebrača neće više

Preduzeće Rekorp više i definitivno ne naplaćuje parkiranje u gradu.
Posle mnoštva nedoumica, pa odlaska zaposlenih u „Rekorpu” na kolektivni godišnji odmor, septembar je doneo konačne odgovore. Osim na parkingu u Pariskoj ulici, koji je u privatnom vlasništvu, parkiranje u gradu potpuno je besplatno. Što podrazumeva da je iznajmljeni pauk vraćen u bazu.
Za dve godine rada preduzeće „Rekorp” nije poslovalo u okvirima biznis plana i to jedini zvanični razloga napuštanja posla. Po nezvaničnim informacijama za raskid ugovora kriva je opština Sombor, koja nije ispunila ni jedan od ranijih dogovora.
Inače za sedam meseci u 2005. godini grad je od parkirališta zaradio „pišljivih” 720.000 dinara.
@ Uto, 13.09.2005. 23:18
sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

skupstinsku salu politi naftom i spaliti (po mogucstvu sa sve poslanicima)... posto ionako nicemu ne sluzi.. ili bolje da daju nama da napravimo klub... bar bi neko pametan gledao onu veliku sliku...
dvnitycker
@ Uto, 13.09.2005. 23:27
dvnitycker
A kako je to "Rekorp" poslovao u prethodne dve godine pa da zarada, izmedju ostalog, bude "pisljivih" 720.000 din za sedam meseci? I koji su to dogovori izmedju opstine Sombor i "Rekorp"-a koji nisu ispunjeni?
La Revolucion
@ Sre, 14.09.2005. 00:16
La Revolucion
Tih 720.000 dinara zaradila je opshtina Sombor. Koliko sam upoznat opshtina je mnogo stvari obeccala, a nije ih ispunila. Spominju se izbor mesta za nove parkinge, podrshka koju je trebnala da pruzhi, zajednichki rad. Sve je to izostalo. Ipak, moram dodati da je i rebracha, tachnije poslovodstvo rekorpa napravilo nekoliko kadinalnih greshaka. Jednostavno pocheli su posao, koji realno nemaju pojma.
savamajstor
@ Sre, 14.09.2005. 02:59
savamajstor
Cudne neke sheme, kao i vecina poslovnih projekata u Somboru u kojima ucestvuje opstina. Konfuzno! Mozda gosp. Rebracu ne zanima preterano svoja firma, vec je dao priliku nekom iz svog uzeg porodicno-prijateljskog kruga da se malo igra "biznismena" (citaj: materijalno obezbedi). Pa zato "Recorp" i nema cime da se pohvali. Sta je istina? Ko zna? Sve je moguce. Najbolje da nam to "Recorp" ili opstina otkriju.
La Revolucion
@ Sre, 14.09.2005. 03:28
La Revolucion
Ozbiljno razmisljam da napustim ovaj sajt!
Jer, sto manje znam to bolje po moj nervni sistem ;)
Ne znam kakvu su to "saradnju" (zna li neko uopste?) imali opstina i Rebraca,ali dobro je da se ti nazovi parkinzi vise ne placaju. Sem onog u Pariskoj,pravog parkinga nigde u gradu i nema.
Uzgred,nikako mi nije bilo jasno kako je moguce da jedan covek moze da naplacuje gradski parking prostor?
Vodeci se tim primerom,nesto ovih dana razmisljam o tome da pocnem da naplacujem parking ispred svoje zgrade. :)
theatrical worm
@ Čet, 15.09.2005. 13:39
theatrical worm
ne znam zašto je problem da neka firma radi parkinge
jedino je pitanje da li je bio raspisan javni konkurs..
ako je opštini bolje da taj posao prepusti nekoj privatnoj firmi, ok... ona će dobijati traženi procenat/fiks, ostatak ide privatniku, opština ne mora da se cima, a smanjuju nezaposlenost

u beču je npr „javni” prevoz privatizovan, pa je jedan od najboljih (i u finansijama i u funkcionisanju)
čak se stalno reklamiraju, sponzorišu dešavanja..
(reklama im nije toliko ni potrebna, jer će opet većina da koristi javni prevoz, ali stvaraju super imidž)
pcmaniac
@ Čet, 15.09.2005. 14:09
pcmaniac