Izložba Davora Paponje u Galeriji KC

U utorak u 19 sati u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” biće upriličeno otvaranje izložbe banjalučkog slikara Davora Paponje.

Foto 22116 Postavku izložbe čine slike rađene u kombinovanoj tehnici kojima umetnik izražava provokativni sadržaj kritički nastrojen prema stvarnosti i duboko ukorenjenom konzervativizmu.
Davor Paponja rođen je 1985. godine u Banja Luci. Akademiju likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je 2009. godine u Trebinju. U junu 2008. učestvovao je na „Summer Academy Salzburg“, organizovanoj od strane organizacije „KulturKontakt“ iz Austrije. Najznačajnija kolektivna izložba na kojoj je predstavio svoja dela bila je “Hallo Bing kako brat” u Sarajevu 2005. godine. Jedan je od osnivača Udruženja anonimnih artista „UAA!” iz Banja Luke, i član žirija na internacionalnim izložbama minijatura „Minimum Maksimum” 2009. i 2010. godine. Radi kao profesor  likovne kulture, a prvu samostalnu izložbu imao je 2011. godine u Kulturnom centru Banski Dvor.
@ Uto, 15.07.2014. 01:47
banja luka davor paponja galerija kulturnog centra laza kostić kultura kulturni centar laza kostić likovna umetnost slikar slikarstvo sombor umetnost
Prethodna vest Sledeća vest