Noć muzeja u subotu

Noć muzeja, manifestacija koja je trebalo da bude održana 17. maja biće održana u subotu, 7. juna. Somborci će u Noći muzeja moći da posete Galeriju KC „Laza Kostić”, Gradski muzej, Galeriju „Milan Konjović” i izložbene prostore Preparandije.

Foto 21731 U Gradskom muzeju će publika Noći muzeja imati priliku da pogleda izložbu „Secesija - susret starog i novog”, kao i obnovljenu Stalnu postavku. Od 19 do 21 sat biće organizovana Potraga za blagom, muzejska edukativna igra pre svega namenjena deci, ali zanimljiva za svakog posetioca. Od osam uveče do dva sata iza ponoći u Galeriji savremene umetnosti biće prikazivani filmovi iz muzejske arhive. U programu će učestvovati i učenici Muzičke škole „Petar Konjović” koji će u muzejskom prostoru izvoditi klasične kompozicije.
Izložba „Majstori svetske erotske fotografije”, koja obuhvata originalne radove pet svetski poznatih fotografa predvođenih slavnim Helmutom Njutnom, u toku je od polovine maja u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić”. Dela koja su izložena pripadaju privatnoj kolekciji, a u Sombor su stigla zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa galerijama „Visconti Fine Art” i „Contemporary Art Club” iz Ljubljane. Na izložbi u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” predstavljeni su radovi svetskih majstora fotografije Helmuta Njutna i Nobujošija Arakija, kao i njihovih poznatih koleginica Nan Goldin, Sem Tejlor Vud i Žanlu Sif.
U Preparandiji Pedagoškog fakulteta u Somboru u Noći muzeja, u subotu 7. juna od 18 časova do jedan čas posle ponoći trajaće izložba slika „Slavni sinovi ravnice“ somborskog arhitekte i slikara Milana Stojkova, a biće priređene i istraživačke radionice za decu i odrasle pod nazivom „Superprirodnjaci“.
@ Čet, 05.06.2014. 01:43
galerija kc laza kostić galerija milan konjović gradski muzej kultura noć muzeja preparandija sombor
Prethodna vest Sledeća vest