Šetnja ravnicom i dunavskim ritom

Za subotu su zakazani 17. Simonovićevi dani.

Foto 15424Okupljanje učesnika predviđeno je za danas u toku prepodneva, a već za 11:30 planirano je polaganje venaca na grobove Radivoja Simonovića i Anđelije Nastasić Seke, osnivača, odnosno dugogodišnje članice somborskog planinarskog društvo. Tokom popodneva sledi odlazak u Dom kod Kupusine, odakle će u subotu od deset časova startovati pešačka tura i 3. kolo Vojvođanske treking lige. Kako je objavljeno u pozivu učesnicima će na raspolaganju biti tri različite staze u dužini od 20, 32 i 40 kilometara. Osnovna ruta od 20 kilometara podrazumeva kružnu stazu: planinarski dom - pontonski most - Senik - Štale -Skela - Štuka - planinarski dom. Bez obzira na izabranu deonicu učesnike očekuje i prolazak kroz Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje. 
Planinarsko društvo Dr Radivoj Simović iz Sombora ove godine slavi šest i po decenija postojanja. Punih sedamnaest godina, od 1932. do 1949. godine, planinari u Somboru bili su organizovani kao podružnica novosadskog udruženja Fruška Gora. Inače, 2014. godine, obeleževa se i 90 godina planinarstva u Vojvodini.
@ Pet, 30.05.2014. 02:18
17. simonovićevi dani 90 godina planinarstva u vojvodini anđelija nastasić seka dr radivoj simonović planinarenje planinarsko društvo dr radivoj simović sombor sport srp gornje podunavlje treking liga vojvodine
Prethodna vest Sledeća vest