Deca vole priče o reciklaži

Javno komunalno preduzeće „Čistoća” zaključilo je prvi ciklus radionica o reciklaži namenjenih mališanima predškolskog uzrasta. Eko radionice realizovala je Marijeta Štampfer.

Foto 21454Foto 21456 - Zamisao je bila da radionice mališani prihvate osnovne informacije o reciklaži. Dobile su naziv „Od otpada do igračke” jer je cilj bio da se klincima predstavi kako otpad nije isključivo beskoristan. Pevali smo pesmice, gledali crtaće i fotografije na kojima su predstavljeni dobri i loši primeri postupanja sa otpadom. Mališani su na kraju, uz podršku vaspitačica, pravili igračke od rolni papire, koje smo izložili u vrtićima - ispričala je Marijeta Štampfer, koja je u ime JKP „Čistoća”, rukovodila ovom edukacijom. Po njenim rečima radionice su realizovane u svim gradskim vrtićima, a plan je da od jeseni akcija bude preneta i na vrtiće u somborskim selima. Do sada je kroz edukaciji prošlo dvestotinjak mališana
- Ima vrtića u kojima se primećuje da vaspitačice rade sa klincima. Lepo je videti da deca već unapred znaju nešto o reciklaži, ekologiji i čuvanju prirode. Bez obzira koliko bili „pripremljeni” svi prosto upijaju nove informacije. Kako bismo održali stepen njihovog interesovanja svim vrtićima smo obezbedili kartonske kutije, da deca nastave da se bave temom reciklaže i razdvajanja otpada, u ovom slučaju konkretno iskorišćenog papira. Verujemo da će to imati očekivani efekat i da će deca steći osnovne navike pravilnog upravljanja otpadom, što je posebno bitno u današnje vreme - predočila je Štampferova.
@ Uto, 06.05.2014. 03:32
eko radionice jkp čistoća marijeta štampfer obrazovanje od otpada do igračke razdvajanje otpada reciklaža sombor
Prethodna vest Sledeća vest