Izložba o SOŠOV-u

U sredu, 7. maja u maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” biće otvorena izložba posvećena Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine.

Foto 21137Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati, a postavka će podsetiti na ranije vojvođanske školske olimpijade, od kojih je zadnja održana u Somboru 1989. godine. Ta tradicija će se nastaviti upravo u našem gradu, od 16. do 18. maja. Tog vikenda u Somboru i Staparu takmičiće se preko 1.200 vojvođanskih školaraca u pratnji svojih nastavnika.
Prema rasporedu objavljenom na sajtu Saveza za školski sport Vojvodine u četvrtak, 8. maja biće priređena konferencija za medije i izvlačenje parova.
Takmičenja će početi u petak, 16. maja mečevima u odbojci, rukometu, fudbalu i košarci, plivačkim trkama, takmičenjem u stonom tenisu, streljaštvu i gimnastici. Svečano otvaranje zakazano je za subotu, 17. maj u 13:30 sati. Toga dana će pored ostalih sportova na scenu stupiti i atletika. Finala u rukometu, košarci, odbojci, fudbalu i gimnastici na programu su zadnjeg dana Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, u nedelju, 18. maja, a ceremonija zatvaranja zakazana je za 16 sati.
@ Pon, 05.05.2014. 02:32
deca galerija izložba kulturni centar "laza kostić" mladi osnovna škola savez za školski sport sombor sošov sport sportska olimpijada školske omladine vojvodine srednja škola
Prethodna vest Sledeća vest