„Gerhard” poziva u kampove

Udruženje Nemaca „Gerhard” objavilo je dva poziva za dečije kampove u Bačkom Monoštoru i Bekoktenu (Rumunija).

Foto 15266Udruženje Nemaca „Gerhard” poziva 30 mladih iz Hrvatske (8), Mađarske (7), Rumunije (7) i Srbije (8) u uzrastu od 14 do 16 godina na letnji kamp, koji će biti održan od 22. do 30. jula u kampu Crvenog krsta Sombor, kod Bačkog Monoštora. Mladi učesnići će raditi ne samo sa digitalnim medijima, već i na produkciji kratkometražnog filma! Referenti iz Nemačke, kvalifikovani u oblasti pedagogije medija i pozorišne dramaturgije preneće učesnicima znanja u radu sa kamerom, zvukom i digitalnom montažom filma, koja mogu odmah testirati prilikom saradnje na produkciji filma. Kamp će biti održan pod pokroviteljstvom Fondacije za kulturu Podunavskih Nemaca pokrajine Baden-Virtemberg i Ministarstva spoljnih poslova Nemačke. Kotizacija za učešće iznosi 50 evra po osobi za učesnike iz Rumunije i Srbije, odnosno 80 evra po osobi za učesnike iz Hrvatske i Mađarske. Kotizacijom su pokriveni svi troškovi ishrane, smeštaja i celokupnog programa. Radni jezik kampa biće nemački. Rok za prijavu je 30. maj.
U Udruženju Nemaca Gerhard zainteresovani roditelji mogu da prijave svoju decu i za kamp, koji će biti održan u Rumuniji, u dečijem selu Bekokten. Radni jezik će takođe biti nemački, a kamp će biti održan od 3. do 10. avgusta. Kamp je namenjen za decu od 8 do 11 godina, a broj učesnika biće 100. Pozvana su deca iz Rumunije, Srbije, Hrvatske, Mađarske i Nemačke. Deca će upoznati različite profesije i oprobati se u ulozi npr. pekara, policajca, stolara, dizajnera nakita ili saradnika u gradskoj kući. Kroz realistični karakter igre sa sopstvenom valutom, dnevnim skupovima građana, ponudom za slobodno vreme, učesnici, između ostalog, sakupljaju prva iskustva iz sveta odraslih. Kroz igru oni stiču prva iskustva u njima inače teško razumljivim političkim, socijalnim procesima (npr. izbori ili demokratija) i ekonomskim okvirima (npr. inflacija kao i ponuda i potražnja) - saopštilo je Udruženje Nemaca „Gerhard”. Kotizacija za kamp za decu iz Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Srbije je 120 evra, a za decu iz Nemačke 200 evra. Prijave se primaju do 1. juna.
@ Sub, 03.05.2014. 00:18
bački monoštor bekokten deca društvo humanitarno udruženje nemaca "gerhard" kam kamp crvenog krsta mladi rumunija sombor
Prethodna vest Sledeća vest