PU Sombor: Bez otvorenog plamena u polju!

- Policijska uprava u Somboru i Odeljenje za vanredne situacije, apeluju na građane i privredne subjekte da se, prilikom čišćenja i priprema zemljišta za predstojeće poljoprivredne radove, pridržavaju propisanih mera zaštite od požara, vodeći računa o vremenskih prilikama i opasnosti od širenja požara na privredne, stambene i druge objekte, ugrožavanje ljudskih života i bezbednog odvijanja železničkog i drumskog saobraćaja - saopštila je Policijska uprava Sombor.

Foto 3867- Pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije u Somboru, u prethodnih nedelju dana, na području Zapadobačkog okruga, intervenisali su 43 puta, pretežno na gašenju požara na otvorenom, izazvanih nepažnjom prilikom paljenja suve trave, trske, niskog rastinja... gde je bilo ugroženo i bezbedno odvijanje saobraćaja. Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka i predviđa novčane kazne za fizička lica od 10.000 – 50.000 dinara, a za pravna lica i preduzetnike od 300.000 - 1.000.000 dinara - piše u saopštenju PU Sombor u kome se dodaje i da će ovlašćena lica PU i Odeljenja za vanredne situacije podnositi prekršajne prijave protiv odgovornih. U apelu se napominje da su po Zakonu o zaštiti od požara počinioci, koji izazovu požar, dužni da Vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknade troškove intervencije.
@ Pon, 17.03.2014. 17:51
odeljenje za vanredne situacije policijska uprava sombor sombor spaljivanje ostataka zakon o zaštiti od požara zapadnobački okrug
Prethodna vest Sledeća vest