Refinansiranje i informisanje na mađarskom

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je rezultate konkursa za medije.

Foto 1555Somborska „medijska scena” je na na ovom konkursu zaslužila 525.000 dinara. Sredstva će podeliti tri medija, koji će, kako je predviđeno projektima, obezbediti informisanje na srpskom i mađarskom jeziku. Drugu godinu za redom isti projekat RTV Sreće našao se među izabranima. Ovog puta „Ravangradske priče” nagrađene su gotovo dvostrukom većim iznosom nego lane, ukupno 325.000 dinara. Preostala dva somborska projekta tiču se informisanja građana na mađarskom jeziku. Po 100.000 dinara za „Mađarski mozaik”, odnosno za „objavljivanje informativnog sadržaja u Somboru na mađarskom” podršku Ministasrtva kulture zaslužili su Somborske novine i agencija koja punih pet godina, uz podršku direktora Razvojne agencije grada Sombora, ali i drugih gradskih „moćnika”, nelegalno koristi gradsku kablovsku frekvenciju. Inače, ova agencija u „svojim medijima” još uvek nije objavila ni jednu autorsku vest. Portal SOinfo.org još jednom skreće pažnju da sa ovom agencijom nema bilo kakve veze! Takođe, upozoravamo Vas i da su se „akviziteri” te agencije, u nekoliko navrata, lažno predstavljali i dovodili građane u zabludu, navodeći da su angažovani od strane SOinfo.org portala. 
Na ovogodišnjem medijskom konkursu Ministarstva kulture odbijeni su projektni predlozi Radio Sombora, TV Spektar i NVO „SO open”.
@ Sre, 12.03.2014. 05:01
društvo mađarski mozaik ministarstvo kulture i informisanja nvo so open radio sombor ravangradske priče razvojna agencija grada sombora rtv sreće sombor somborske novine tv spektar
Prethodna vest Sledeća vest