Četiri devojke i Igor Tomić

U konkurenciji za priznanje najboljeg sportiste Sombora u 2013. godini našlo se pet sportista. Čitaoci će ubacivanjem kupona izabrati ovogodišnjeg lauerata.

Foto 12138Foto 17985Foto 19632Mesto među prvih pet somborskih spoortista, po uredništvu lista, dobili su dizač tegova Igor Tomić (KDT Radnički), plivačica Rebeka Repman (PK Feniks), teniserka Elizabeta Bauer (TK ŽAK), te karatiskinje Somborca, Milana Jakšić i Ivana Stepanović, koje će se kao članice kata tima KK Somborca naći i među kandidatima za ekipni naslov. Predloženi su još Kuglaški klub Kordun, Rvački klub Radnički, ŽRK Ravangrad i Somborski šahovski klub. Ostaje upitno zašto se među „Sportistima godine” nije našlo prostora za ove sezone vrlo dobrog Filipa Krajinovića, kuglaša iz Kljajićeva, Milan Trkulju, rukometašicu Slobodanku Bandobranski, Milana Grahovca učesnika i osvajača medalje na Olimpijadi malih ljudi, pa čak i somborskog fudbalera sezone Radomira Romića, najzaslužnijeg za opstanak Radničkog u srpskoligaškom društvu. Vredelo je zbog popularnosti sportova i sporta glasanje proširiti na najboljih deset. Kao i prethodne godine, čitaoci Somborskih moćiće da biraju i mlade sportiste sa najboljim rezultatom u 2013. godini, u juniorskoj, odnosno pionirskoj konkurenciji. Na listi juniora nalaze se: Jelena Leković (karate), Sanja Canjev (dizanje tegova), Danijel Špoljarić (rvanje), Milan Marković (karate) i Milica Lazić (džudo i rvanje). Za naslov najboljeg sportiste pionira predloženi su: Lazar Jovanović (džudo), Sandra Krajina i Atila Sabo (atletika), Danica Gazdić (plivanje) i Nikola Dedić (rvanje) - objavile su Somborske novine. Neočekivano među omladinskim kandidatima nisu se našli kajakaški, rukometni, ni biciklistički reprezentativci sa teritorije Sombora. 
Glasanje za najbolje sportiste trajaće naredih petnaestak dana, dok će svečana dodela biti upriličena, najverovatnije u okviru zajedničkog proglašenja sa Sportskim savezom Grada Sombora, krajem januara.
@ Pon, 30.12.2013. 02:53
atletika danijel špoljarić džudo elizabeta bauer filip krajinović igor tomić ivana stepanović jelena leković karate kk somborac kuglaški klub kordun milan marković milana jakšić milica lazić plivanje rebeka repman rukomet rvački klub radnički rvanje sanja canjev sombor somborske novine somborski šahovski klub sport sportista godine žrk ravangrad
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

To kako oni biraju, samo oni znaju...
Gde je biciklisticki klub S Team, mladi Veljko Stojnic nije zasluzio da se nadje medju ovim imenima?! Smiley Verovatno zato sto i nisu objavili svaku vest o njegovim uspesima, nije im bila toliko vazna...
Kako god, nadam se da ce Sportski savez znati da ceni uspeh mladih biciklista. Smiley
musicalgirl
@ Pon, 30.12.2013. 07:51
musicalgirl
Nigde čitaoci ne biraju NAJBOLJEG sportistu. To se radi na osnovu kriterijuma i rezultata. Čitaoci mogu da izaberu NAJPOPULARNIJEG  sportistu, a to ne mora da bude i najbolji. SOMBORSKE NOVINE  u svojoj 60-godišnjoj istoriji imale su i ovakvih izleta pa se na sreću završilo dobro, ali uglavnom su sportski novinari predlagali redakciji imena najboljih i to je bio SPORTISTA SOMBORSKIH NOVINA.  Sada nam predstoji izbor sportiste godine ČITALACA Somborskih novina. Svi predloženi kakndidati imaju vredne rezultate, ali ipak nisu svi podjednako zaslužni da budu broj jedan. Hoće li čitaoci  "prepoznati"  i izbarati najboljeg? Uzgred, nigde ne piše dokle traje glasanje i kada će biti proglašenje.
musicalgirl
ako smo na uspehe karatistkinja ili kajakašica već navikli, hit u somborskom sportu 2013. godine sigurno je bicklistički klub S tim. I pojedinačno i ekipno.
d.kolundzija
@ Uto, 31.12.2013. 06:59
d.kolundzija
Foto 10431Foto 18811- Poštovani u Somborskim novinama i Sportskom savezu grada Sombora,
da li biste bili ljubazni i objasnili, po kom osnovu ste sastavljali kandidate za sportistu godine našeg grada?
U poslednjem broju, na poslednjoj strani objavljujete ogroman članak o najboljem biciklisti Srbije za mlađe kategorije, a za njega nema mesta među laueratima? 
Da li 5 državnih medalja, od kojih 3 zlata i osvajanje Lige Srbije, koja je sastavljena od 8 trka, uz 10 pobeda u sezoni nije dovoljno da bude među pet? Među laueratima ima mnogo manje uspešnih takmičara. 
Šta treba da se uradi u nasem gradu da bodovanje i vrednovanje sportskih rezultata bude RAVNOPRAVNO i FER?
Da li ste svesni da ste time napravili nedoknadiv i orgoman propust? - saopštio je BK „S Team” Sombor
mifi
@ Uto, 31.12.2013. 16:08
mifi