Dopis iz ministarstva omogućio kraj radne godine

Nastavak 14. sednice Skupštine grada Sombora najavljen je za petak, 27. decembar - objavljeno je na gradskom sajtu.

Foto 7436Nastavak prekinutog zasedanja imaće samo jednu tačku dnevnog reda pa se očekuje da će biti zaključena po hitnom postupku. - Na sednici će se razmatrati predlog Odluke o drugim izmenama i dopunama odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine koja nije razmatrana na sednici održanoj 11. decembra, jer nadležno Ministarstvo energetike do tog dana nije dostavilo mišljenje o predlogu Odluke. Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine je u međuvremenu dostavilo mišljenje da se predlog Odluke prihvata, a odbornici će se o predlogu Odluke izjasniti u nastavku 14. sednice, zakazanom za petak u devet časova u velikoj sali zgrade grada Sombora - piše u pozivu za sednicu. Radio i TV prenos, po običaju, obezbeđuju Radio Sombora, odnosno TV K-54. Kako je obelodanje na sajtu grada, odbornici su uz obaveštenje o nastavku poslednje sednice Skupštine grada u tekućoj godini dobili i pozivnicu da u petak u podne prisustvuju novogodišnjem koktelu koji će biti priređen u velikoj sali Županije.
@ Sre, 25.12.2013. 05:02
društvo ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine odbornici odluka o drugim izmenama i dopunama odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine radio sombor skupština grada sombor tv k-54 županija
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Zvanični izveštaj sa zasedanja skupštine grada: - U nastavku 14. sednice Skupštine grada, započete 11. decembra, odbornici razmotrili i doneli Odluku o drugim izmenama i dopunama odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Sombora. Za odluku je glasalo 48 odbornika, dok su tri odbornika bila protiv usvajanja Odluke. S obzirom da je to bila jedina tačka dnevnog reda prešlo se na postavljanje odborničkih pitanja. Rajko Miranović (OG Bolji Sombor) pitao je da li će se ukinuti OŠ „21. oktobar“. Borislav Staničkov, zamenik predsednika SG odgovorio  je da je Uredbom o kriterijumima o mreži škola određeno da se 2012. godine donese akt kojim će se racionalizovati mreža škola. - Kriterijumima je odrđeno da u krugu od dva kilometra ne mogu biti dve škole sa manje od 400 učenika.  OŠ 21. oktobar ima 114 učenika, nekoliko metara od nje udaljenoj OŠ Bratstvo jedinstvo nastavu pohađa 414 učenika, u blizini su i škole Nikola Vukićević, Avram Mrazović... Racionalizacijom mreže škola stvoriće se i bolji uslovi za rad u školama, a nastavnici koji rade u OŠ 21. oktobar biće raspoređeni. Sve što bude urađeno biće u interesu učenika i građana – objasnio je Staničkov. 

*** Sombor administrativni i centar pravosuđa u Okrugu
Sombor je administrativni centar Zapadnobačkog upravnog okruga, a realizacijom projekta Ministarstva pravde i državne uprave Sombor će biti i centar pravosuđa u ovom delu Vojvodine. Sombor je prvi grad u kojem se realizuuje investicija Vlade Republike Srbije u oblasti pravosuđa i preseljenjem tužilaštava iz Suda na novu lokaciju ta funkcija će se moći obavljati kvalitetnije. Lokalna samouprava će se potruditi da realizacija ovog projekta bude na opšte dobro svih građana Sombora – kazao je gradonačelnik Nemanja Delić.
savamajstor
@ Pet, 27.12.2013. 21:56
savamajstor