Štedljive sijalice od Slona do Trga

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine opredelio je skoro 12 miliona dinara za sufinansiranje uvođenja štedljive javne rasvete.

Foto 14932Među lokalnim samoupravama koje mogu da računaju na novac sekretarijata našao se i Sombor. Kako je navedeno u odluci, pokrajinskog ministarstva, gradu Somboru nepovratno će pripasti 884.220 dinara. U projektu je navedeno da će se ova sredstva koristiti za rekonstrukciju javne rasvete na Trgu Cara Lazara od Venca Radomira Putnika do Trga Svetog trojstva. Somborski projekat je dobio 82 od maksimalnih 100 bodova - piše u Odluci. 
Rekordan konkursni iznos, od milion i po dinara, „zaradila” je Opština Apatin, koja je predvidela kompletnu zamenu postojeće javne rasvete u Banji Junaković. Pored dve opštine Zapadnobačkog okruga štedljivoj rasveti radovaće se još u Beočinu, Žitištu, Bečeju, Bačkoj Topoli, Vršcu, Rumi, Temerinu, Kovinu i Opovu.  
@ Uto, 19.11.2013. 03:59
apatin društvo sombor štedljiva javna rasveta trg cara lazara trg svetog trojstva venac radomira putnika zapadnobački okrug
Prethodna vest Sledeća vest