Za bolji život građana u trećem dobu

Pri Savezu samostalnih sindikata u Somboru je osnovano Udruženje sindikata penzionera. Po zvaničnim statističkim podacima, ovde živi više od 17 hiljada penzionera.

- Ovo je peto gradsko veće na nivou Srbije, a osnovani smo 16. maja ove godine. Naša velika podrška je Savez samostalnih sindikata Srbije, koji nam je obezbedio prostor. Mi ćemo se baviti sistemskim pitanjima na nivou republike. Imaćemo nekoliko pravaca delovanja. Aktivno ćemo učestvovati u pisanju Zakona o radu, cilj je da imamo jaku pravnu službu, bavićemo se pitanjima koji se tiču prava invalida rada - rekao je Milorad Vujasinović. Predsednik Udruženje pozvao je sve penzionere da se priključe udruženju, kako bi zajednički popravili svoj, ali i položaj svih penzionera i ojačali sindikalno delovanje. - Visina većine penzija je izuzetno mala od koje se uopšte ne može živeti, a veći je problem što penzioneri kao roditelji izdržavaju svoju decu, koja su već odrasla i imaju svoju decu - rekao je Živomir Tešić, napomenuvši da je Udruženje vanstranačka organizacija i da će u svim gradovima gde postoji gradsko veće sindikata, biti formiramo i predstavništvo Udruženja sindikata penzionera. 
Udruženje sindikata penzionera je vrlo kratom roku primljeno, kao posmatrač, u evropsku konfederaciju penzionera i starih lica - FERTA. Već krajem oktobra učestvovaće i na prvoj sednici u Briselu - rečeno je na konferenciji. 
@ Čet, 19.09.2013. 02:26
društvo evropska konfederacija penzionera i starih lica - ferta milorad vujasinović savez samostalnih sindikata sombor udruženje sindikata penzionera srbije zakon o radu živomir tešić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Smiley
mustafa
@ Čet, 19.09.2013. 21:32
mustafa