Preduzeće za transfer znanja i iskustva

Regionalne privredne komore Novog Sada, Subotice, Sombora i Trgovinska privredna komora Županije Bač-Kiškun iz Kečkemeta osnovali su mešovito preduzeće „KENSSS“- centar za konsalting, razvoj, istraživanje i ostvarivanje d.o.o.

Foto 12333Osnivački kapital zajedničkog mešovitog preduzeća iznosi nešto manje od pet miliona dinara (13 milona forinti), a 33,5 odsto vlasništva pripada partneru iz Mađarske. Cilj preduzeća je prenos znanja iz procesa priključenja Evropskoj Uniji, koje su stekli privrednici iz Županije Bač-Kiškun, odnosno transfer tehnologije iz Mađarske na teritoriji Vojvodine. Posebna pažnja biće posvećena oblastima prehrambene, auto i metaloprerađivačke industrije i modernizaciji  logističkih centara, sa posebnom pažnjom pripreme za apliciranje i korišćenje fondova Evropske Unije. Prekogranična saradnja se u predhodnom periodu odvijala preko IPA projekata, sa nastupanjem novog budžetskog ciklusa Evropske Unije 2014-2020 godine na fondove  EU moći će da apliciraju privrednici i preduzetnici.
Sedište preduzeća je u Novom Sadu, sa filijama u regionalnim privrednim komora u Somboru, Subotici i mađarskom Kečkemetu. Ugovor o osnivanju preduzeća potpisan je 5. septembra u Novom Sadu, a u ime somborske Regionalne privredne komore potpis na partnerstvo stavila je predsednica komore Tatjana Maglić.
@ Pon, 09.09.2013. 01:49
evropska unija kečkemet mađarska novi sad privreda regionalna privredna komora sombor saradnja ekonomija sombor subotica tatjana maglić tehnologija znanje
Prethodna vest Sledeća vest