Pažljivo u lovištima!

Vojvodinašuma pozivaju korisnike lovišta da u predstojećem periodu budu dodatno obazrivi, kako ne bi izazvali nepredviđene okolnosti na terenu.

Foto 12721JP Vojvodinašume - Šumsko gazdinstvo Sombor obaveštava javnost da je nova lovna sezona na visoku divljač na pragu pa stoga moli korisnike područja da se radi uspostavljanja neophodnog mira za vreme rike jelena, u periodu od 25. avgusta do 25. septembra 2013. godine, pridržavaju zabrane kretanje kroz lovište, svakodnevno u periodu od 15 do 8 časova. - Takođe, molimo vas da nam u periodu lovne sezone, od 1. septembra 2013. do 1. marta 2014. godine, pomognete u održavanju neophodnog reda i mira u lovištu, odnosno da se kretanje izletnika, ribolovaca i drugih lica, van utvrđenih staza u lovištu, svede na minimum i tako spreče eventualne nezgode prilikom odstrela divljači - piše u saopštenju Šumskog gazdinstva Sombor.
Prvog dana septembra biće otvoren lov na jelene (mužjak), prepelicu, grlicu, divljeg goluba, divlju patku i barsku šljuku, a do polovine narednog meseca na nišanu će moći da se nađu još: košuta, jelen lopatar, ševa. Lov na divlju svinju i srndaća počeo je pre desetak dana.
@ Pon, 26.08.2013. 02:42
barska šljuka divlja patka divlja svinja divlji golub društvo grlica jelen jelen lopatar jp vojvodinašume lovna sezona preprelica rika jelena sombor srndać šumsko gazdinstvo sombor
Prethodna vest Sledeća vest