Bivši radnici: Vratimo „Bane” u Sombor!

Sedamdeset bivših radnika MPI Bane HK u likvidaciji pozvalo je najveće somborske poverioce tog preduzeća da pokušaju da izdejstvuju vraćanje sedišta Baneta u Sombor, kako bi nadležnost nad stečajnim postupkom dobio somborski sud.

Foto 8336- Nad MPI HK „Bane” AD je 11. jula pokrenut stečajni postupak u Privrednom sudu u Beogradu. Stečajnom postupku prethodila je likvidicija nad preduzećem, što je trajalo četiri godine, a u istom periodu nisu izmireni poverioci, iako je ukupan kapital premašivao dug prema poveriocima. U istom periodu prema bilansima stanja kapital je smanjen za 7 miliona puta, iako je u likvidaciji samo završavana proizvodnja za „Pro Galvano mikrometal” koji je ujedno i većinski vlasnik MPI HK „Bane“ AD.
I pored višegodišnjih upozorenja i obraćanja nadležnim službama, lokalnoj samupravi i niza sastanaka nije došlo ni do kakvog pomaka, te je razložan strah da ni sada nećemo ostvariti svoja prava koja nam zakonom pripadaju. Činjenica da je većinski vlasnik sedište firme prebacio u Zemun, odnosno da su za sve nadležni sudovi u Beogradu, dodatno nam otežava situaciju.
Zakazano ročište za 22. avgust 2013. godine je poslednja šansa da se vrati sedište firme u Sombor, a za tu odluku nam je potrebna većina u skupštini poverilaca. Zato molimo sve poverioce: Grad Sombor, komunalna preduzeća  „Vodokanal”, „Energana”, sve relevantne političke činioce i medije da se  zajedno izborimo za  vraćanje MPI HK  „Bane“ u  Sombor, za opšte dobro naše zajednice - navodi se u saopštenju grupe od 70 bivših radnika tog preduzeća.
@ Ned, 18.08.2013. 22:59
bane beograd poverioci privreda privredni sud pro galvano mikrometal radnici sombor stečaj zemun
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Utorak 20.08.2013. u Velikoj sali gradske kuce u 19.00 casova  treci po redu skup bivsih radnika MPI HK Bane AD Sombor povodom otvaranja stecajnog postupka,prijave potrazivanja, formiranja skupstine i odbora poverilaca.
BaneSekulic
@ Pon, 19.08.2013. 18:33
BANE je ostao u Somboru,
BANE Zemun je ostavio u nasleđe  "samo" DUGOVE  Somboru
Samo su pare i robna marka BANE  otišli iz Sombora.
BORBA  za vraćanje u Sombor će biti -----------i sa poznatim rezultatom.
Komunalna preduzeća i tako ne naplaćuju tekuće  troškove od GAZDA  sa strane, a GRAD Sombor je odavno prestao da bude ŽIV organizam
Da nije tako GRAD Sombor bi verovatno bio ZVANIČNI  vlasnik  dela RK Beograd, Uljare Sunce, Zastava Prometa, FAS, Fabrike specijalnih automobila....pa i BANE-ta .,ali to je već POLITIKA, koja je dovela GRAD  tu gde jeste
Kolaicijoni sporayumi i konsenzući će to rešiti ???!!!!
ILI ..............


Stradija-nac
@ Sre, 21.08.2013. 07:21
Na zalost pomoci nema,glas obespravljenih radnika nikoga ne zanima....
hdkonj
@ Čet, 22.08.2013. 12:56
hdkonj