Nikola Pajić: Protivzakoniti istupi Marotićević bliskih saradnika

Povodom poslednjih događaja u AD Aleksa Šantić, javnosti se obratio i predsednik Odbora direktora Nikola Pajić. On je naglasio da je jučerašnji sukob izazvala grupa koju je predvodio Željko Dejanović, a iza koje stoji bivši direktor Aleksandar Marotić, takođe prisutan pred zgradom preduzeća.

Foto 18510- Napominjem da od svog izbora na funkciju predsednika Odbora direktora nemam nikakav uvid u poslovanje preduzeća, a imam saznanja da se poslovi obavljaju i da zaposleni primaju i izvršavaju naloge Aleksandra Marotića, koji od 24. jula nije generalni direktor društva, te je stoga nepoznato u kom svojstvu izdaje naloge i potpisuje akta. Sednicu Odbora direktora sam zakazao povodom najnovijih zaključaka Vlade Srbije o stanju u preduzećima u restruktuiranju, a koja je objavljena 8. avgusta - ispričao je Nikola Pajić, predsednik Odbora direktora AD Aleksa Šantić. On je naglasio da je u preduzeće, na zakazani sastanak Odbora direktora, ušao bez ikakvih problema, a da su sa njim bili generalni direktor Đorđe Zorić, te pripadnici FTO Protekt tim iz Beograda, angažovani na osnovu zakonito sprovedene procedure. Po Pajićevim rečima, dok se čekao dolazaka trećeg člana Odbora, Miroslava Blagojevića, pojavilo se dvadesetak lica, koje je predvodio potpredsednik sindikalne organizacije Željko Dejanović. - U jednom trenutku čuo sam lomljavu stakla i buku iz prizemlja zgrade te povike, Marš napolje! Izlazite! Sve ćemo ovo razbiti! Potom sam video da je direktor Zorić ispred zgrade i da Željko Dejanović drži u ruci komad stakla sa ulaznih vrata, sa kojim je mahao ispred pripadnika obezbeđenja i grupe zaposlenih koji su već provalili u zgradu - naveo je Pajić, ističući da je prilikom izlaska video da jedan od radnika obezbeđenja ima povredu na ruci.
- Vrlo brzo pojavili su se pripadnici policije, a za njima i grupa lica koja nisu zaposlena u Aleksa Šantić. Ta lica su kroz razbijena ulazna vrata ušla u zgradu, ali su nakon moje intervencije, da se o njihovom boravku u prostorijama sačini zapisnik, ubrzo napustili prostorije preduzeća - ispričao je Nikola Pajić, predsednik Odbora direktora AD Aleksa Šantić, napominjući da očekuje hitnu reakciju pravosudnih organa, kako bi većinski vlasnik, Republika Srbija, najzad počela da upravlja Akcionarskim društvom Aleksa Šantić.
@ Pon, 12.08.2013. 20:56
ad aleksa šantić đorđe zorić miroslav blagojević nikola pajić odbor direktora potpredsednik sindikalne organizacije privreda sombor željko dejanović
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

<<
12
Predlozi za "SPASITELJE SOMBORA" su pisani velikim slovima a marionetice su u zagradi Smiley
otprilike, to je to Smiley
pismonoša
@ Sre, 14.08.2013. 21:22
pismonoša
Spasitelju naš. :)

Evo jedno za tebe. 


SuncicaJ
@ Čet, 15.08.2013. 08:09
SuncicaJ
Ma nije to veliko bačko kolo to je više ŽIKINO kolo Smiley i bojim se da će da igra uz pratnju velikog narodnog orkestra MUP-a  Smiley
http://www.youtube.com/watch?v=vWFQ3ynYmNg
Markomrak
@ Čet, 15.08.2013. 08:50
Kratki, sad sam saglasna sa tobom. :)
SuncicaJ
@ Čet, 15.08.2013. 09:23
SuncicaJ
Smiley                                                          mali vredni mrav
bvesna
@ Sub, 17.08.2013. 23:36
bvesna