Pajtić u Bezdanu zbog visoke vode

Dunav je danas prešao 700 centimetara, a prevodnicu kod Bezdana, koja drži vodu da se ne uliva u kanal posetio je i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.Foto 18086 Foto 18085 Jutros je na vodomeru na Dunavu kod Bezdana izmereno 704 centimetara, što znači da se stekao i formalni uslov za proglašenje vanredne odbrane od poplava, koja je iz predostrožnosti proglašena već juče. Do popodne, kada je kod prevodnice stare više od vek i po stigao i premijer Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić, vodostaj je narastao još deset centimetara. Predsednik Vlade Vojvodine je ocenio da je situacija u našoj zemlji pod kontrolom i da ćemo uspeti da je kontrolišemo narednih dana bolje nego što to čine mnogo bogatije zemlje.
Vršilac dužnosti direktora JP "Vode Vojvodine" Mirko Adžić rekao je da je to preduzeće preduzelo sve neophodne mere da visoki talas, koji bi na ulazu Dunava u našu zemlju trebalo da dostigne 740 centimetara 13. juna - prođe bezbedno. Adžić je dodao da su u protekla dva i po meseca na ovom području sanirana neka nebezbedna mesta na nasipima i da je situacija u najboljem redu. U pokrajinskoj delegaciji bio je i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić.
Prema rečima gradonačelnika Sombora Nemanje Delića, Gradski štab za vanredne situacije kao i sektorski rukovodioci vodoprivrednih preduzeća neprestano nadziru situaciju na Dunavu zajedno sa kolegama sa mađarske strane. Delegacija Grada je, naveo je Delić, juče bila u Baji i utvrđeno je kakva je situacija tamo, te kakva su očekivanja. 
Za sutra ujutro Republički hidrometeorološki zavod predviđa vodostaj od 729 centimetara, a drugi najveći zabeleženi vodostaj Dunava kod Bezdana očekuje se u petak, kada bi nivo Dunava trebalo da bude na 742 centimetra.
@ Uto, 11.06.2013. 23:36
ap vojvodina bezdan bojan pajtić dunav goran ješić gradonačelnik nemanja delić poplava sela sombor vodostaj
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

"da je kontrolišemo narednih dana bolje nego što to čine mnogo bogatije zemlje". bravo pajto, magijo! dobro si rekao onomad Mariji Tereziji kako da napravi mrezu kanala, dobro si objasnio radnicima kako da naprave bentove na ovom delu...hvala ti pajto sto si ulozio od tada milijarde dinara za odrzavanje i mreze kanala, i svih brana i prevodnica. mogu samo da nam zavide! drzte onog s kravatom dalje od ograde, deluje ko da ce glava da mu prevagne u Dunav Smiley
titoista
@ Sre, 12.06.2013. 00:18
drzte onog s kravatom dalje od ograde, deluje ko da ce glava da mu prevagne u Dunav 
prazna glava ne toneSmiley
zoran k
@ Sre, 12.06.2013. 00:33
zoran k
A gde su Cezar i Varga?Smiley
mustafa
@ Sre, 12.06.2013. 09:22
mustafa
A Jesic dosao da pomuze krave.Nadam se samo da ce moci da ih camcem odvezu do Pikeca.Ma oni bi i otplivali to je mufte.Smiley
fijaker
@ Sre, 12.06.2013. 12:15
Kakva druzina,sto bi rekle babe pupupu ajd u vodu....Smiley
milan1
@ Sre, 12.06.2013. 15:57
Svaka podrska i pohvala za pokrajinsku administraciju.
drug kosta
@ Sre, 12.06.2013. 18:24