Mala vojvođanska smotra džeza

Green Town Jazz Fest, mala vojvođanska smotra džezera, zakazana je za 21. i 22. jun. Program prvog dana biće priređen ispred Županije, a drugog dana džez će se svirati u bašti Bowling Stones-a.

Foto 18082 Predstojeći Green Town Jazz Fest najavili su direktor Kulturnog centra „Laza Kostić” Mihajlo Nestorović i poznati pijanista Aleksandar Saša Dujin. On je izrazio zadovoljstvo što se festival održava već treću godinu za redom.
- Drago mi je da festival promoviše ljude sa ovih prostora koji se bave džezom, a retko imaju priliku da prikažu ono čime se bave. Znanje koje imaju je zaista vredno toga da se pokaže i promoviše. Ove godine će zbog štednje Green Town Jazz Fest biti sveden na dva dana, kako bi program zadržao kvalitet - kazao je Aleksandar Dujin.
Prvog dana festivala, na platou ispred Županije, 21. juna, nastupiće Srednja muzička škola iz Subotice sa malim džez orkestrom, nakon čega sledi niški sastav Eyot. Prvi dan će zatvoriti Novosadski big bend sa Tijanom Bogićević. Za drugi dan predviđeni su nastupi benda Zamalo Džezzeri sačinjenog od muzičara iz Sombora i Apatina, Jazz Unlimited (Sombor/Subotica), Nemanja Zlatarev & Funktastic Coalition (Novi Sad) i Aleksandar Dujin Orchestra (My Jazzway). Svirke drugog dana biće priređene u bašti kluba „Bowling Stones”. Ulaz za događaje u okviru Green Town Jazz Fest-a je besplatan.
- Bez obzira što ove godine nismo dobili pomoć ni od jednog ministarstva ulaz na festival će biti besplatan - kazao je direktor Kulturnog centra „Laza Kostić” Mihajlo Nestorović i najavio veliki koncert Damira Urbana i somborskog sastava Line Out, koji će biti održan 15. juna u „Kabareu”, odnosno dvorištu iza Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.
@ Uto, 11.06.2013. 16:27
aleksandar dujin bowling stones džez green town jazz fest kultura kulturni centar laza kostić mihajlo nestorović muzika sombor
Prethodna vest Sledeća vest